Karamel, maar dan een tikkie gezonder!

Claire Easy Peasy 6 dec 2015 Eten

Als kind kreeg ik van mijn oma altijd zelfgemaakte karamel. In een potje. Om ergens op te smeren: een boterham, een maria-koekje… De geur alleen al zorgt voor een heleboel herinneringen.

Nu is er met af en toe een beetje karamel niet zoveel mis, maar het blijft natuurlijk wel PUUR suiker. Met roomboter. Dat moest gezonder en vooral voedzamer kunnen en dus dook ik de keuken in. Het resultaat staat ook in Easy Peasy Family en delen we ook even hier. Leuk om een keer te maken met Kerst bijvoorbeeld!

Nodig:

– 75 gram zachte medjool dadels
– 2 el amandelpasta
– 1 el ahornsiroop
– 1 el kokosolie
– 2 tl vanille-extract
– snufje zeezout

Bereiden:

Haal de pit uit de dadels. Doe alles in een goede blender en mix tot het een glad mengsel is. Doe in leuke ijsblokvormpjes en zet even in de vriezer.

bluebelle.nl: online platform voor food inspiratie en informatie om je eetpatroon stap-voor-stap gezond(er) te krijgen. Thuishaven van EASY PEASY o.a. bekend van de must-have kookboeken Easy Peasy & Easy Peasy Family.

Lees ook dit recept: Avocado op toast >

Reageer op artikel:
Karamel, maar dan een tikkie gezonder!
Sluiten