Gina Koninkx
Gina Koninkx | LinkedIn Kids februari 24, 2020

Happy Mum, Happy Baby! Kate Middleton doet boekje open over haar zwangerschap

Misschien wel de meest spraakmakende podcast van het moment: Happy Mum, Happy Baby! In deze podcast doet Kate Middleton eindelijk een boekje open over haar zwangerschappen. Want ja, hoe ging dat eigenlijk bij de hertogin van Cambridge?

We kunnen ons allemaal nog wel de foto herinneren van Kate Middleton voor het St. Mary’s Hospital in Londen. Niet alleen zagen we toen voor het eerst baby George, alle ogen waren gericht op de hertogin die de trappen af kwam gelopen alsof ze, nou ja, in ieder geval niet nét was bevallen.

Kate Middleton over haar zwangerschappen

Hoewel Kate Middleton al aardig gewend was aan de aanwezigheid van de pers, doet ze nu een boekje open over haar eerste persmoment na de geboorte van zoon George. Slechts uren na de bevalling werd ze al verwacht voor het fotomoment om de wereld hun kleine prins te laten zien. Veel vrouwen vroegen zich destijds al af hoe ze dat voor elkaar kreeg, maar daar doet ze nu zelf ook een boekje over open.

In de podcast ‘Happy Mum, Happy Baby’ vertelt ze namelijk dat ze het afschuwelijk vond om daar te staan. Ondanks dat heeft ze de steun van iedereen, en ook het medeleven en de aandacht voor George, als heel prettig ervaren. Zij en prins William wilden dit dan ook graag delen met het grote publiek.

Kritiek en ochtendmisselijkheid

Toch overheersen gemixte gevoelens. Ze heeft zich, naar eigen zeggen, toch wel erg ongemakkelijk gevoeld op die trappen zo vlak na de geboorte. Ze was zelf tenslotte ook net moeder en heel de wereld kijkt met je mee. Ook werd de Duchess bekritiseerd om haar perfecte look tijdens dit fotomoment, ook later tijdens de geboorte van Charlotte en Louis.

In de podcast vertelt ze ook over hyperemesis gravidarum, waar ze last van had tijdens haar zwangerschap. Dit betekent dat je extreem veel last hebt van misselijkheid en andere ongemakken gedurende je zwangerschap. Naar eigen zeggen was ze dan ook echt niet de meest gelukkige zwangere vrouw op aarde. Benieuwd naar nog meer ins en outs over haar zwangerschap? Dan is het luisteren van de podcast écht de moeite waard.

Reageer op artikel:
Happy Mum, Happy Baby! Kate Middleton doet boekje open over haar zwangerschap
Sluiten