Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 13 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Verlegen mensen hebben meer last van angstige gevoelens tijdens een kater, zo blijkt

De één moet de hele dag in bed liggen the day after, de ander heeft barstende koppijn en hangt de hele dag boven het toilet: iedereen ervaart iets anders tijdens een kater. En wat blijkt nou? Verlegen mensen ervaren meer angst tijdens een kater.

Stelt een studie van de Universiteit van Exeter. Zij onderzochten 97 sociale drinkers, van niet verlegen tot extreem verlegen personen.

Het onderzoek

De 97 deelnemers dronken zo’n zes glazen alcohol per persoon. Voorafgaand aan het avondje uit én de ochtend erna werd de angstniveaus van de deelnemers getest. Wat naar voren kwam, was dat de verlegen deelnemers zich direct na het eerste glaasje drinken minder angstig voelden, dan voor die tijd. Maar de volgende ochtend was dit wel anders. Ze ervoeren veel meer angstige gevoelens tijdens hun kater, veel erger dan de vorige avond – ook in vergelijking met de niet verlegen drinkers.

LEES OOK: Dit is de reden waarom katers veel erger zijn als je ouder wordt

De deelnemers werden ook nog onderworpen aan een test die het risico op riskant alcoholgebruik meet. Hoe meer last van angst en onrust de verlegen mensen tijdens hun kater hadden, hoe hoger de testscore. De onderzoekers stelden dat verlegenheid een groter risico op riskant alcoholgebruik met zich mee kan brengen.

Heb je ook het idee dat je kater steeds erger is, naarmate je ouder wordt? Dit is de reden waarom dat zo is!

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Verlegen mensen hebben meer last van angstige gevoelens tijdens een kater, zo blijkt
Sluiten