Wow, met deze tips is je hangover goed te handelen!

Als je het aan de experts vraag is er maar één antwoord hoe je een mega kater tegen kunt gaan: niet te veel drinken. Terwijl je wel weet hoe slecht je je de volgende dag gaat voelen, inhouden is ook niet makkelijk..

We begrijpen je. Het gezonde, fitte leventje betekent soms net een extra glas rood wijn in het weekend. Om te zorgen dat je goed kunt dealen met je kater de volgende dag, hebben wij 7 tips verzameld die helpen!

Bye bye kater

Ook al weet je beter, soms drink je zoveel als je doet. Om de misselijkheid, hoofdpijn, duizeligheid en alle andere ellende die volgen na een intens avondje drinken te beperken, probeer deze trucs eens:

1. Fruitsapje

Alcohol droogt het lichaam uit en dat leidt weer tot hoofdpijn, duizeligheid en dorst. Het kan daarom helpen om een appelsapje te nemen. Fruitsappen zijn een goede manier om een lage bloedsuiker te verhelpen, maar als je dát nog niet aan kunt kun je ook een stokbroodje nemen.

2. Neem vitaminen

Door alcohol neemt de behoefte aan onder andere vitamine B12 toe. Probeer dus in multivitaminen te duiken om aan die behoefte te voldoen.

LEES OOK: Dit is de reden waarom katers veel erger zijn als je ouder wordt

3. Slaap

Je lichaam heeft rust nodig na al dat drinken. Misschien kun je zelfs door een deel van je kater heen slapen. Veel onderbroken slaap vergroot de intensiteit van een kater, dus doe je oordoppen in en vergeet je gordijnen niet te sluiten. ZZzzzZzz.

4. Cafeïne vermijden

Cafeïne kan vochtverlies en hoofdpijn bevorderen: je kunt het beter vermijden bij een kater.

5. Namaste

Het moet nog bewezen worden door wetenschappers dat een paar zonnegroeten een kater wegnemen, maar ademhalings- en meditatie oefeningen kunnen de bloedcirculatie stimuleren. En goed nieuws: de meeste anti-kater oefeningen doe je in een liggende houding 😉

LEES OOK: Katervrije alcohol wordt de toekomst (als het aan de wetenschap ligt)

6. Neem een eitje

Eiren zijn een geweldige bron van cysteïne en dat helpt weer de giftige stof wat hoofdpijn veroorzaakt, af te breken. Daarnaast bevatten eiren ook vitamine B12, thiamine en foliumzuur. Door alcohol heeft je lichaam moeite om dit op te nemen, dus een eitje kan helpen!

7. Vermijd kruidenthee

Onderzoekers hebben ontdekt dat kruidenthee ervoor zorgt dat een kater langzamer verwerkt wordt, dus je kater gaat door kruidenthee langer mee. Uhm.. liever niet.

Reageer op artikel:
Wow, met deze tips is je hangover goed te handelen!
Sluiten