Sterre Touw
Sterre Touw Eten 24 december 2017

Katervrije alcohol wordt de toekomst (als het aan de wetenschap ligt)

Vroeger kon je zonder problemen drie avonden achter elkaar ongelimiteerd wijn drinken. Nu moet je nu na een gezellig avondje drinken een week bijkomen. Katers zijn de ergste. En extra erg als je kind om 7 uur ‘s ochtends op je bed staat te springen. Wees de wetenschap maar dankbaar, want katervrije alcohol wordt de toekomst.

Deskundigen hebben waarschijnlijk een vorm van alcohol gevonden die je de volgende dag geen kater laat hebben. En dat is wat we nodig hebben.

LEES OOK: Dit is dus waarom je katers erger worden als je ouder wordt

Katervrije alcohol

Professor David Nutt, van het Imperial College in Londen, is de man die we eeuwig dankbaar zullen zijn. Zijn katervrije alcohol heeft hij gemaakt van een stofje, genaamd alcosynth, die de effecten van alcohol nabootst zonder dat je de volgende dag een kater krijgt. De professor denkt dat binnen tien jaar de alcohol is vervangen door de katervrije variant. En geef hem ongelijk: we willen toch allemaal katervrij wakker worden na een feestje?

Alcosynth

Wat het magische alcosynth precies inhoudt, weet nog niemand. De bedenkers vertellen wel dat het een mix van synthetische stoffen is die alle fijne gevoelens nabootst die we anders van alcohol zouden krijgen. En dat zonder dat we er bonzende hoofdpijn of een beschadigde lever van krijgen. Jammer genoeg zijn er ook een aantal twijfels over het stofje. Het zou namelijk anders smaken. De stof die voor de katers zorgt, zorgt tegelijkertijd voor de alcoholsmaak. Als je dit vervangt door alcosynth zal dus geen enkel drankje meer hetzelfde smaken als toen er alcohol in zat.

Toch liever een kater

Hoewel katers heel vervelend zijn, helpen ze er ons wel te herinneren dat er een prijs moet worden betaald voor een nachtje flink losgaan. Je lichaam vertelt je met een kater dat dat niet altijd verstandig is. Als je alcosynth drinkt, zal je lichaam dit niet aangeven en kun je je lichamelijke grenzen overschrijden. Het duurt nog wel even voor de alcosynth is doorgebroken. Tot die tijd drinken we gewoon onze glaasjes wijn leeg en hebben we maar te dealen met die – vaak killende – kater.

LEES OOK: Nooit meer last van een kater? Dat wordt nu werkelijkheid met deze uitvinding

Thecut.com

Reageer op artikel:
Katervrije alcohol wordt de toekomst (als het aan de wetenschap ligt)
Sluiten