Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Persoonlijk 10 mei 2018
Leestijd: 2 minuten

Lief! Deze moeder creëerde een look-a-like pop voor haar dochter om haar litteken te accepteren

Onze nummer 1 prioriteit als ouders is om te zorgen dat je kinderen gelukkig zijn, dat ze zich geliefd, geaccepteerd, veilig en zelfverzekerd voelen. We willen dat ze het leven omhelzen, zelfs als het even moeilijk is. En als iets of iemand aan jouw kind komt, kom maar op: ons moederinstinct is op volle kracht al sinds je je kind voor het eerst in je armen had

We weten dat de wereld gemeen kan zijn tegen mensen die net iets anders zijn, en we willen onze kinderen leren dat ze mooi en sterk zijn, het maakt niet uit wat anderen zeggen.

Katie Crenshaw

Dat is precies wat Katie Crenshaw, een moeder uit Californië, voor haar dochtertje Charlie wil. Het meisje is geboren met een afwijking die ervoor zorgt dat haar rechterwang donkerpaars opkleurt. Crenshaw besloot dat ze haar kleine meid van 2 jaar wilde helpen om haar litteken te accepteren. Ze kwam tot een fantastisch idee hoe ze dit kon doen.

Samenwerken via Etsy

Katie Crenshaw, die over haar familie en ervaringen met Charlie en haar litteken blogt, startte een samenwerking met een poppenmaker op Etsy: Kayla Baker. Ze besloten een look-a-like pop te maken voor Charlie. De pop heeft precies zulke blonde staartjes als Charlie, haar lieve lach en mooie ogen en óók haar litteken.

Katie Crenshaw

Littekens zijn heel normaal

Het idee was er met het doel om te zorgen dat Charlie haar litteken niet als een groot probleem zou gaan zien, maar dat het haar juist heel uniek en bijzonder maakt. Charlie is helemaal dol op haar pop, ze heeft haar pop zelfs Princess Cheek genoemd en laat haar niet meer los. Tuurlijk beseft Katie ook dat ze niet heel zeker weet hoe erg Charlie zich bewust is van haar litteken, maar dat maakt de les die ze haar dochter wil leren niet minder belangrijk.

Katie Crenshaw

Een les voor iedereen

Crenshaw heeft met meerdere ouders van kinderen met een litteken gesproken. Het beste advies wat wat zij kunnen meegeven is om het geen taboe of iets onbespreekbaars te maken, heb het er open over en accepteer het zoals het is. Go Katie!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme