Lizette van Loenen
Lizette van Loenen Kids 16 mei 2017
Leestijd: 4 minuten

Moeder deelt eerlijke selfie van enkele uren na haar keizersnede

Lifestyle blogger Olivia White is door middel van een keizersnede van haar kindje bevallen. Omdat veel mensen denken dat zo’n bevalling de ‘easy way out’ is, wil Olivia het tegendeel bewijzen met een niets verhullende foto op Instagram. Dat is haar absoluut gelukt.

Op de foto ligt Olivia in een ziekenhuisbed en laat ze de hechtingen van de wond van haar keizersnede zien. ‘Ik weet dat deze foto niet genomen is van mijn beste hoek (of juist wel?) maar wie wil er nou geen selfies van uren na je keizersnede zodat iedereen kan zien waar ze je hebben opengereten en een volledig persoon uit je hebben getrokken.’

Gebeten door een flinke haai

‘Niemand wil dat, maar ik had geen idee wat ik kon verwachten van een keizersnede. Als een andere moeder mij deze foto zou hebben laten zien, zou ik er een stuk beter op voorbereid zijn’, schrijft ze verder. ‘Dit is precies hoe je eruit ziet een paar uur na de operatie. En voor iedereen die nog steeds denkt dat dit de makkelijkste weg is, probeer eens te lachen met een snee van zeker 15 centimeter in je buik die eruit ziet alsof je gebeten bent door een flinke haai.’

Kangoeroe

‘Alles ziet er rooskleurig uit, maar dat duurt maar tot de ruggenprik is uitgewerkt. Daarna is het net alsof er een bus over je heen is gereden, en dan nog een keertje omkeert om er zeker van te zijn dat hij je écht niet gemist heeft. Iedereen die een keizersnede heeft gehad weet dat je vanaf dan afhankelijk bent van corrigerend ondergoed, en dat de strakke jurkjes die je daarvoor aanhad je buik eruit doen zien als een kangoeroe, inclusief buidel.’

LEES OOK: Wauw! Zo ziet een ‘gentle’ keizersnede er dus uit

‘En toch is er geen haar op mijn hoofd die het anders gewild zou hebben, omdat ik op die manier mijn kind ter wereld heb gebracht. En ik moet er niet aan denken om van A tot B uit te scheuren, maar dat terzijde.’

Amen.

Olivia’s foto staat nu een aantal dagen online en heeft al honderden reacties ontvangen en is bijna tweeduizend keer geliket op Instagram.

Ze kriigt superveel bijval van andere moeders die ook een keizersnede hebben gehad. ‘Super bedankt voor het delen van deze foto! Ik voelde me Frankenstein na de operatie.’ En: ‘OMG! Ik had het niet beter onder woorden kunnen brengen.’ Of een ander: ‘Voor de rest van mijn leven ben je mijn held!’ Kortom, volgens veel vrouwen goed dat ze het bespreekbaar maakt dus.

20 maffe gedachtes die ik had tijdens mijn geplande keizersnede

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Instagram Olivia White

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder deelt eerlijke selfie van enkele uren na haar keizersnede
Sluiten