Janne Vogel
Janne Vogel Persoonlijk 26 apr 2018

Prachtig: deze moeder maakt kunst van én voor moeders die een keizersnede ondergingen

Getalenteerde Catie Atkinson maakte speciaal om keizersnee-moeders te eren een serie prachtige schilderijen. Omdat alle geboorten mooi zijn en het niet uitmaakt hoe een kindje precies te wereld komt. You go Catie!

Catie wil de moeders laten weten dat ze echte vechters zijn en dat ze heel goed begrijpt dat een keizersnede allesbehalve ‘lekker makkelijk’ is.

Keizersnede kunst

Een tijd terug richtte Catie zich nog vooral op bevallingen thuis en in het water, tot ze zich realiseerde dat ze hiermee een grote gemeenschap moeders uitsloot. Ook alle moeders die een keizersnede ondergingen, verdienden een kunstwerk voor hun bevalling. Haar eerste schilderij van een keizersnee-moeder noemde ze ‘Magic Happened Here‘ en werd al snel razend populair. Na de reacties op haar eerste werk besloot ze een hele serie te maken.

LEES OOK: 12 x zeg dit niet tegen een moeder die net een keizersnede achter de rug heeft

Droombevallingen

Catie besteedt in haar serie vooral aandacht aan moeders die onverwachts een keizersnede hebben moeten ondergaan. ‘Moeders die een ongeplande keizersnede ondergaan, blijven vaak achter met een teleurgesteld gevoel. Ze kunnen het gevoel hebben dat ze hebben ‘gefaald”, vertelt Catie. ‘Ik wil kunst maken die het licht schijnt op moeders die hun droombevalling niet hebben gehad, om ze te helpen herinneren dat ze ontzettend sterk en dapper zijn. In mijn ogen is elke bevalling prachtig, of-ie nou plaatsvindt op de keukenvloer, de operatietafel of in bad. Ik streef ernaar dat te laten zien in mijn schilderijen.’

Boodschap

De gevoelens die Catie omschrijft zijn heel normaal nadat je bevalling zo anders loopt dan verwacht. Ze hoopt dat haar werk de moeders die nog van deze gevoelens herstellen kan helpen. Wij vinden de kunstwerken (en dan vooral de boodschap erachter) prachtig. Hieronder zie je twee van Catie’s mooiste werken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babble

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Prachtig: deze moeder maakt kunst van én voor moeders die een keizersnede ondergingen
Sluiten