Redactie
Redactie Beauty 7 mei 2015
Leestijd: 2 minuten

Ken jij deze iconische parfums nog?

De meeste modehuizen verdienen goed geld met het lanceren van een eigen parfum. Niet zo gek, want deze iconische exemplaren gaan al jaren als zoete broodjes over de toonbank.

Chanel No.5

Chanel No.5 is het paradepaardje in deze lijst en absoluut tijdloos. Coco Chanel creëerde het parfum samen met Ernest Beaux met de gedachte: parfum moet naar vrouw ruiken, niet naar bloemen. Uit de reeksen monsters 1 tot 5 en 20 tot 24 koos Chanel voor Nr. 5, nog steeds een van de best verkochte parfums ter wereld.

J’adore van Dior

Modehuis Dior komt in 1999 met een parfum, J’adore.
Calice Becker, parfumeur pur sang, creëerde de sophisticated, vrouwelijke en bloemige geur.
Het is een parfum die zijn naam waarmaakt want veel vrouwen zijn er gek op!

Flower Kenzo

Het Frans/Japanse modehuis kwam in 2000 met het bekende parfum: Flower by Kenzo. Het is een oriëntaalse poederachtige bloemen geur.

Light Blue van Dolce & Gabanna

Het Italiaanse ontwerpduo Domenico Dolce en Stefano Gabbana sloegen de handen ineen met parfumeur Olivier Cresp. Het duurde twee jaar om de sensuele geur Light Blue te brouwen die in 2001 gelanceerd werd.

Flowerbomb van Viktor&Rolf

In 1993 begonnen Viktor&Rolf als ontwerp duo en daarmee werd Nederland op de kaart gezet als modeland. Met hun spectaculaire shows verbluffen jaar in jaar uit menig modeliefhebber. Het gaat goed met het ontwerp duo, zo goed dat ze in 2005 een eigen parfum lanceren: Flowerbomb. Met een grootse campagne en een bijzonder flesje (een granaat) was de lancering van Flowerbomb destijds het gesprek van de dag. Het parfum bestaat nu alweer 10 jaar! Uiteraard laten Viktor&Rolf het 10-jarige bestaan niet stilletjes voorbij gaan. Van 29 april tot 10 mei kun jij het feest meevieren in De Bijenkorf in Amsterdam. Er staat een heus Flowerbomb-bed bomvol met bloemen en als jij hierop een foto maakt en deze op social media post met #flowerbomb #sleepingbeauty krijg jij een luxe miniatuur van 7 ml cadeau.

Classique van Jean Paul Gaultier

Beroemd om de fles met vrouwelijke rondingen weet iedereen van het bestaan van deze parfum. Jean Paul Gaultier is geboren in 1993 en daarna regelmatig in een nieuw jasje gestoken. De mannelijke versie van het parfum, Le Male, verkoopt beter dan de vrouwelijke variant.

Deze lenteparfums zijn onweerstaanbaar!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Ken jij deze iconische parfums nog?
Sluiten