Redactie
Redactie Gesponsord 12 dec 2019

5x waarom een weekendje Londen het leukste kerstuitje is

Denk je aan Kerstmis, dan denk je aan sfeervol verlichtte straten, gezelligheid en cadeautjes. En laat Londen dat nou allemaal in zich hebben. Deze maand vaar je met Stena Line extra voordelig naar de Britse hoofdstad. Wij zetten de dingen die je daar absoluut niet mag missen voor je op een rijtje.

Lichtjes kijken

De beste manier om alle kerstlichtjes in je op te nemen, is misschien wel om je door de stad te laten rijden in een bus met een open dak. Toegegeven: heel warm zal het niet zijn, maar met een hot chocolate in je handen, een fashionable muts op je hoofd en een lekkere dikke sjaal om je nek, is het wél op en top kerst. Laat je overdonderen door ‘hohoho’-ende kerstmannen, lichtjes zo ver het oog rijkt en magisch versierde etalages. Neem vooral ook even de tijd om bij Harrods binnen te stappen. Dit enorme warenhuis verandert ieder jaar rond Kerstmis in een soort sprookjeslandschap met exclusieve kerstversiersels, honderden cadeautjes en allerlei lekkers.

Shoppen!

Londen is een shopwalhalla. Met meer dan driehonderd winkels in Oxford Street, het superdeluxe Bond Street en de vele gezellige (vintage-)markten, is er voor ieder wat wils. Tijdens kerst is dat niet anders. In Groot-Brittanië wordt alleen Eerste Kerstdag echt gevierd. Winkels zijn dan dicht en bussen en metro’s rijden – áls ze rijden – volgens een aangepast schema. Gelukkig gaat alles op 26 december weer open. En hóé!

Ooit van Boxing day gehoord? Nope, het is geen actiefilm en het heeft ook niets te maken met boksen. Boxing day is de dag waarop vrijwel alle winkels in Groot-Brittanië een megasale starten. Perfect dus om dat ene item dat je al zo lang op je lijstje hebt staan, met flinke korting aan te schaffen. Extra fijn: het maakt niet uit als je met een weekendkoffertje heen gaat en met je armen vol tassen teruggaat. Stena Line kent namelijk geen bagagebeperking. Dat laten we ons geen twee keer zeggen…

Winter Wonderland Hyde Park

Ieder jaar wordt Hyde Park, gelegen in hartje Londen, omgetoverd in Winter Wonderland. Officieel is het een kerstmarkt, maar eigenlijk doet dat woord het enorme festival geen recht. Ijssculpturen die het beroemde ‘A Christmas Carol’ van Charles Dickens vertellen, een circus, de grootste ijsbaan van het Verenigd Koninkrijk en tientallen gezellige barretjes. Wat misschien wel het allerleukst is: de entree is gratis! Uiteraard moet je betalen voor de attracties en het eten en drinken, maar er alleen rondlopen is ook al een hele ervaring! 

Kerstboom op Trafalgar Square

Bij Kerstmis hoort een kerstboom en kerst in Londen is niet compleet zonder die op Trafalgar Square. De minstens twintig meter hoge boom komt uit Noorwegen en is een cadeautje van de Noren, voor de steun die zij van de Britten ontvingen tijdens de Tweede Wereldoorlog. De lichtjes waarmee de boom is versierd worden iedere 5 december op ceremoniële wijze aangestoken. Dat kan dus op je lijstje voor volgend jaar, maar ook nu valt er nog genoeg te beleven. Heel december verzamelen zo’n veertig kerstkoren zich onder de boom om de vele bezoekers toe te zingen. Glühweintje erbij en genieten maar!

Kerstmarkten

Voor kerstmarkten gaan we in Nederland vaak naar onze oosterburen, maar aan de andere kant van het water kunnen ze er ook wat van! Slenter bijvoorbeeld langs de houten chaletjes en kraampjes vol snuisterijen van de Winter Market Southbank Centre. Of stop voor een warme ‘mulled’ cider of geroosterde kastanjes bij de London Bridge City Christmas Market en waan je terug in de tijd tijdens de traditionele kerstmarkt op Leicester Square.

Al in de kerststemming? Met Stena Line kun je nu extra voordelig naar Londen. Kijk voor meer informatie op www.stenaline.nl.

In samenwerking met Stena Line

Reageer op artikel:
5x waarom een weekendje Londen het leukste kerstuitje is
Sluiten