Melissa Eissens
Melissa Eissens Kids 14 dec 2017

Kerst inpakpapier maken met de kinderen: ontzettend leuk om te doen

De kerstcadeautjes zijn misschien al lang en breed in huis. Je kunt het inpakpapier van de Intertoys erom laten. Maar hoe leuk is het om zelf kerst inpakpapier te maken. Famme zocht 10 easy ideeën op om inpakken tot een feestje te maken. Stempelen, plakken en knippen maar.

Wij geloven erin dat kerstcadeautjes met liefde worden uitgekozen. Hier stoppen we tijd, moeite en geld in. Juist daarom is het zo leuk om hier ook nog een persoonlijk vleugje aan te geven. Daarnaast zullen de kinderen het heerlijk vinden om te knutselen samen met mama of papa.

Zelfgemaakt kerst inpakpapier maken met de kinderen

Met zelfgemaakt cadeaupapier zullen de cadeautjes onder de boom er betoverend uitzien. En zodra het tijd is om de cadeautjes te overhandigen aan vrienden en familie, is het creatieve inpakpapier eigenlijk al het eerste cadeautje!

1. Aardappelboompjes

Pak die zak aardappelen er maar bij! Je kunt heel gemakkelijk aardappels gebruiken om leuke stempels van te maken. Snijd de aardappels verticaal door midden en teken het vormpje wat je wilt hebben op de halve aardappel. Snijd daarna de zijkanten eruit zodat het vormpje hoger blijft. Dip de aardappel in de inkt en stempelen maar.

2. Kerstkrans gemaakt met een afwasborstel

Deze vrolijke kerstkrans is heel eenvoudig te maken met verf, een rood strikje en gewoon je oude vertrouwde afwasborstel. Ja, je leest het goed: je hebt echt maar drie benodigdheden nodig. Laat het opdrogen en gebruik het als inpakpapier of gebruik het als versiering voor in huis.

3. Kerstman handafdrukken

Hoe leuk is dit! Zeker weten dat jouw kind het geen enkel probleem vind om zijn handen in de verf te drukken. Zodra de verf is opgedroogd de kerstman nog even een leuk gezichtje geven en het inpakpapier is klaar. Kan het nog persoonlijker worden dan een eigen handafdruk? Dit kerst inpakpapier is vooral een hele leuke herinnering voor de persoon die het ontvangt.

4. Denneboom van takjes

Zoek een verzameling van takjes en breek deze in stukjes. Hiermee kun je bijvoorbeeld een kerstboom maken, maar hoe creatiever hoe leuker! Je kunt de takjes ook verven of beplakken met stickers of draad. Zorg dat je een sterke lijm gebruikt zodat de takjes goed aan het papier blijven plakken.

5. Confetti en kleur

Wil je even wat anders dan dennenbomen, kerstmannen en sterretjes op je inpakpapier? Kies dan voor simpele confetti. Je kunt hier alle kanten mee op, welke kleuren combinatie en welke grootte je wilt gebruiken is helemaal aan jezelf. Ga je toch voor de kerstkleuren of voor de lievelingskleuren van je kind? Dit kerst inpakpapier zal er ongetwijfeld vrolijk uitzien.

LEES OOK: Handig! 8 hacks voor het knutselen die iedere ouder zou moeten kennen

6. Rudolf op het cadeau

Een kerstcadeau ziet er meteen al vrolijk uit wanneer het ingepakt is met Rudolf op de voorkant. Om dit te maken heb je ook maar heel weinig nodig. Hoe je een pompom maakt van wol wordt hier uitgelegd. Zodra de pompom gemaakt gebruik je deze als neus, tekent er nog twee oogjes bij en vergeet het gewei niet. Zeker weten dat de kinderen hier iets moois van kunnen maken.

7. Sterren van rietjes

Houden je kinderen ervan om uit een rietje te drinken? Dan heb je vast een voorraadje liggen in de keukenlade. Gebruik deze in allerlei kleuren en maten om sterren van te maken. Het enige wat je daarbij nog nodig hebt is touw. Het is een beetje oefenenen maar het is makkelijker dan je denkt!

8. Simpel en mooi

Niet zoveel tijd meer? Geen probleem. Met touw en sterretjes (of andere vormpjes) kom je al een heel eind. Je kunt je kinderen ook zelf kleine tekeningetjes laten maken en deze op het touw plakken. Zo maak je er iets persoonlijks van!

9. Dennenappels, takjes, gedroogd fruit of kerstballen

Breng het echte kerstgevoel op het inpakpapier met deze leuke ideeën. Je kunt de tuin in duiken en opzoek gaan naar mooie blaadjes of takjes. Ook dennenappels of gedroogd fruit geven een typische kerstsfeer. Probeer hier vooral je eigen creatie van te maken dus pak de glitters en verf erbij en maak het helemaal naar je eigen smaak.

10. Glitter en glans

Wil je er echt iets van maken en ben je in een glamoureuze mood? Kies dan vooral voor veel glitter en glans. Kerstballen, lintjes, of strikjes. Wat je ook verzint, als het maar glittert en glanst zal het er ongetwijfeld kerstachtig uitzien!

LEES OOK: 8 x waarom onze huisdieren kerst de leukste tijd van het jaar vinden

Pinterest

Reageer op artikel:
Kerst inpakpapier maken met de kinderen: ontzettend leuk om te doen
Sluiten