Sophie Nortier
Sophie Nortier Eropuit 14 dec 2019
Leestijd: 3 minuten

De leukste kerstactiviteiten op het Westergasterrein

Nog maar een paar weken en dan is het Kerst! Wil jij ook met je kids lekker in de kerstsferen duiken? En heb je een mama-dag of nog geen plannen voor het weekend? Tip van ons, voor jou: het Westergasterrein in Amsterdam dompelt jou en je kids onder in de kerstsferen.

Jongens, jongens, jongens, wat een gezelligheid deze maand. Overal in het land zijn kerstmarkten en ijsbanen te vinden, de winkelstraten zijn alweer volgehangen met knusse kerstverlichting en op straat zie je vrolijke mensen hun kerstbomen naar huis dragen. Heerlijk dus om daar je volledig in mee te laten slepen.

Kerst op het Westergas

De hele maand december heeft het Westergasterrein van alles georganiseerd om in de kerstvibe te komen. Er is een ijsbaan, een kerstmarkt, een circus, maar ook de jaarlijkse lichtjesparade en een maand lang optredens van Freek de Jonge.

6 december – 5 januari: IJsbaan

Ja, we kennen allemaal de ijsbaan op het Museumplein, maar ook die van het Westergasterrein is ontzettend sfeervol en gezellig. Op woensdag organiseren ze er ook ‘Westergasjes on Ice’ en op vrijdagavond is het disco night.

Vlak naast de ijsbaan kun je neerstrijken op een overdekt terras en heerlijke kaasfondue bestellen. Perfect wanneer je even wilt bijtanken na al je pirouettes en priksprongen die je hebt gemaakt op het ijs.

Wil je het ijs op? Dan kost dat €7,50. Heb je jouw schaatsen nog niet van zolder gehaald? Dan krijg je die er gewoon bij. Alle openingstijden en tickets vind je op hun website.

15 december: Funky Xmas Market

Nog op zoek naar leuke kerstcadeautjes? Op zondag 15 december zetten allerlei Amsterdamse kunstenaars, start-ups en creatieve collectieven hun stalletjes op, vol geweldig spul op de Funky Xmas Market. Dit alles uiteraard begeleid door livemuziek. En vergeet vooral niet de glühwein!

18 december – 5 januari: Circus Zanzara

Yes yes yes! Een echt circus. De Zanzaragroep is samengesteld uit een acrobatengroep en een straattheaterduo en zetten een geweldige voorstelling voor je neer. Een must see dus.

Tickets kosten tussen de €12,- en €27,- en kun je op hun site bestellen.

20 – 23 december: De Amsterdamsche Kerstmarkt

Oh dit wordt genieten! De Amsterdamsche Kerstmarkt pakt ook dit jaar weer enorm uit met een karaokebar, marktkramen, een dagelijks programma voor de kleintjes met Westergasjes, Kerstprogrammering van Cineville en het Ketelhuis en heerlijke foodtrucks en winterbarren. De entree is gratis.

22 december: Amsterdam Light Parade

Dit lijkt ons toch wel zo ontzettend leuk! Op 22 december wordt iedereen uitgenodigd om hun fiets helemaal te pimpen met lichtjes en gezelligheid en samen een fietstocht door het donker te maken in het Westerpark. En dat ziet er echt heel knus uit. Kijk maar naar het filmpje van vorig jaar op hun Facebook. Uiteraard worden de best versierde fietsen ook beloond met leuke prijzen.

Meedoen kost €3,50, maar na afloop krijg je ook erwtensoep, chocolademelk en glühwein, dus dat haal je er dubbel en dwars uit. Kaartjes koop je hier.

6 december – 30 december: Freek de Jonge Jaarsconference

Liever een oppas thuis en met je liefde op pad? Dat kan natuurlijk ook. Freek de Jonge staat de hele maand in het Westergastheater met zijn jaarsconference “De Lachgasfabriek”. Er zijn niet voor alle dagen meer kaarten te krijgen, dus wees er snel bij. Ze kosten €25,-.

Dit is slechts een selectie van de activiteiten op de Westergas. Op hun website kun je het hele overzicht vinden.

Is dat het niet voor jullie date? Dan hebben we nog een aantal Winterdate tips voor je op een rijtje gezet.

Lees ook: