Inga Stoit
Inga Stoit Mind 19 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Dit is hoe je een kerstboom zo veilig mogelijk voor kinderen maakt

Denneboom oh denneboom, wat zijn je takken wonderschoon! Maar daarnaast kunnen ze best gevaarlijk zijn voor kleine kindjes. Zij kunnen zich verwonden aan de takken van de kerstboom of misschien zelfs aan al het moois wat erin hangt.

Er kunnen versieringen uit de boom vallen, kindjes verstrikt raken of zelfs stikken in de naalden. Om die reden is het belangrijk om de kerstboom kids proof te maken. Zo weet je zeker dat je je daar in ieder geval geen zorgen over hoeft te maken.

Kerstboom

De kerstboom kan gevaarlijk zijn voor baby’s en voor peuters. De baby die al kan kruipen kan hier maar beter ver vanuit de buurt blijven. En de peuter die het allemaal even prachtig vindt, kan maar beter niks in zijn of haar mond stoppen. Dit gebeurt namelijk vandaag de dag nog altijd. Kerstdecoratie kan soms lijken op snoepgoed en hierdoor zijn kindjes geneigd dit in hun mond te stoppen. Kerstlichtjes kunnen ook gevaarlijk zijn (hoe klein ook). Ze kunnen kleine hoeveelheden lood bevatten, gevaarlijk zijn wanneer ze in stukjes breken of zelfs voor elektrische schokjes zorgen.

Veilig

Je kan de boom helemaal skippen en bijvoorbeeld kiezen voor een papieren boom aan de muur. Deze kan je ook leuk bekleden met glitters en al. Een kleinere boom buiten het bereik van kinderen is ook een idee. Het is ook een optie om een hekje om de boom heen te plaatsen. Zo houd je de kleintjes hoe dan ook op afstand. Uiteraard moet dit hek wel stevig in elkaar zitten. Nog even alle veiligheidsvoorschriften op een rij:

– Baby/peuterhekken
– Boom hoger plaatsen
– Kies voor onbreekbare boom versiersels
– Geen echte maar een visuele boom!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme