Kerstdecoratie maak je gewoon zelf met deze 9 simpele, inspirerende ideeën

Kerstdecoratie is leuk om te kopen, maar nog veel leuker om zelf te maken. Kruip met het hele gezin aan de knutseltafel en maak samen de leukste knutselwerkjes, die je ook nog eens écht kunt ophangen of neerzetten. Wij hebben de leukste DIY-kerstprojectjes voor jullie op een rijtje gezet.

Van een glitterende pastaslinger tot rendieren van kurk. Wedden dat jij er net zo blij van wordt als de kinderen?

[STAP stap=”1″]

Rudolph voor in de boom

Hoe meer glitters, hoe beter! Koop ballen van piepschuim, besmeer ze met lijm en doop ze in de glitters. Om het helemaal af te maken kun je er een gewei van pluizig ijzerdraad in steken.

[STAP stap=”2″]

Sneeuwpoppen van bierdoppen

Bierdopjes niet weggooien, want je kunt er heel leuke sneeuwmannen van maken. Plak drie dopjes onder elkaar aan een stuk dubbelgevouwen lint en teken er knopen, een neus en een mond op. Vergeet z’n sjaal niet. Klaar is kees!

[STAP stap=”3″]

Pastaslinger

Met vlinderpasta, lijm en glitters (veel glitters) maak je in no-time een te gekke slinger in kerstsfeer. Knip een stuk touw af, plak de pasta erop en bestrooi die met glitters in kleur naar keuze.

[STAP stap=”4″]

Kralenhanger

Zo simpel, maar zo leuk! Met een stuk ijzerdraad en kralen maak je heel simpel een vrolijke hanger. Rijg de kralen aan het draad en buig daarna in de vorm die je leuk vindt. Vergeet het uiteinde van het ijzerdraad niet om te buigen, zodat de kralen er niet af glijden.

LEES OOK: DIY: Geef speelgoeddieren een tweede leven

[STAP stap=”5″]

Slinger van dennenappeltjes

De herfst geeft ons de mooiste items om mee te knutselen, zo ook dennenappels. Doop ze in de verf, bind er een touw om heen, et voilá. Klaar is je kerstslinger!

[STAP stap=”6″]

Kurken rendieren

Voor deze DIY is een beetje handigheid en geduld vereist. Frummel gaatjes op de plekken waar je de takjes in wil stoppen en doe er een druppel lijm in, zodat ze goed blijven zitten. Plak op de plek van de neus en de ogen kleine kraaltjes om ‘m af te maken.

[STAP stap=”7″]

Kerstboompjes van cupcakevormpjes

Simpeler (en leuker) kan bijna niet. Vouw drie papieren cupcake vormpjes diagonaal, en daarna horizontaal dubbel. Plak ze boven elkaar en plak ze aan de achterkant vast aan een stuk touw om er een slinger van te maken. Als piek kun je een sticker op het vormpje plakken.

[STAP stap=”8″]

Naamkaartjes voor tijdens het kerstdiner

Verras je gasten met een zelfgemaakte name tag tijdens het kerstdiner. Het enige wat je nodig hebt is een takje groen, een stukje touw en een wit papiertje.

[STAP stap=”9″]

Knusse kaarsenhouders

Knip wat groene takken uit de achtertuin, stop ze in een glazen vaasje en doe daar een dinerkaars in. Knus voor tijdens het eten!

Inspiratie nodig voor een esthetisch verantwoorde kersttafel? Zo maak je een sfeervolle minimalistische kersttafel in Scandinavische stijl >

Reageer op artikel:
Kerstdecoratie maak je gewoon zelf met deze 9 simpele, inspirerende ideeën
Sluiten