Geweldig nieuws! Schaamteloos meezingen met kerstnummers is goed voor de gezondheid

We hebben er allemaal wel een handje vol van: keihard meezingen met de beste kerstnummers wanneer Sky Radio weer eens verandert in het ‘Christmas station’. Vals of niet, doet er allemaal niet toe want zingen is goed voor de gezondheid! Yay!

De sneeuwpret laat nog even wachten, maar dat neemt niet weg dat we hele dagen door aan kerst denken! Ja, ook de mensen die er liever nog niet aan toe geven. En dat betekent dat we uit volle borst met Mariah Carey en Bing Crosby meezingen. En Chris Rea natuurlijk. En dat doen we heel goed want dit geeft je gezondheid een boost, blijkt uit onderzoek.

Goed voor de gezondheid

Ben je toch niet zo’n fan van kerst en zing je liever andere liedjes? Dan hebben we ook goed nieuws. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat zingen in het algemeen (dus nee, hoe graag we het ook zouden willen het hoeven geen kerstnummers te zijn), goed is voor de gezondheid.

Samen is nóg beter

Niet overtuigd genoeg dat jouw stembanden een mooi geluid produceren? Zoek iemand die wel mooi zingt en begin een duet! Volgens het onderzoek is dit zelfs nog beter, want zingen in een groep geeft je mentale gezondheid een boost en kan de symptomen van astma verminderen. Samen zingen is ook gewoon gezelliger natuurlijk. Trek er een foute kersttrui bij aan en je wentelt je in sfeer en gezelligheid.

LEES OOK: Chinees? Duits? Arabisch? Zo klinken Disney-prinsessen als ze in hun eigen taal zingen

Zingen in een koor heeft veel positieve voordelen

De koorzangeressen onder ons zijn extra goed bezig! Uit een eerder onderzoek dat in november verscheen, bleek namelijk dat wanneer je zingt in een koor dit je algehele gezondheid verbetert. Uit de resultaten kwam dat het samen maken van muziek zorgt voor meer samenhorigheid, cognitieve stimulatie, een betere geestelijke gezondheid, plezier en transcendentie.

Positiever effect op vrouwen dan op mannen

Daar moeten we wel nog even bij vermelden dat uit het onderzoek kwam dat vrouwen hoger scoorden op de positieve voordelen van zingen, dan mannen. Dit gaat dan vooral om de fysieke, sociale en emotionele voordelen, op mannen is dit effect minder. Nou in dat geval.. misschien moeten de mannen dan toch maar een toontje lager zingen?

LEES OOK: Muziekles is ontzettend belangrijk voor een kind en wel hierom

Journals

Reageer op artikel:
Geweldig nieuws! Schaamteloos meezingen met kerstnummers is goed voor de gezondheid
Sluiten