Redactie
Redactie Work & Life 6 nov 2021

Op zoek naar een winteruitje? Deze kerstmarkten kan je in 2021 bezoeken

Met kerst op komst, willen we ook op tijd onze X-mas shopping doen. Of gewoon een leuke dag erop uit in november of december om echt van de wintersfeer te genieten. Met een lekker warm glas glühwein in de hand kan je mooi de kerstkraampjes langsgaan.

Maar bij welke kerstmarkten kan je in 2021 genieten van eene heerlijke winterwonderwandeling? Wij hebben er drie voor Nederland, België en Duitsland uitgekozen.

Kerstmarkten 2021

Op het moment van schrijven gaan deze kerstmarkten door – maar houd voor de zekerheid de websites in de gaten.

Kerstmarkten 2021 in Nederland en omstreken

Natuurlijk zijn er ook in 2021 weer kerstmarkten afgelast, maar er zijn er nog genoeg die doorgaan.

De Country & Christmas Fair in Haarzuilens in Utrecht is de grootste kerstmarkt in de Benelux. Deze kerstmarkt bevindt zich bij Kasteel de Haar. De Fair is van 23 – 28 november.

Mergelrijk in Valkenburg in het zuiden van Limburg neemt je mee naar een ondergrondse kerstmarkt. Ga met kerst de grotten in en bezoek zelfs een kerstshow bij Mergelrijk. Naast kraampjes zijn er ook miniatuur kerstdorpjes waar je je ogen mee uit kan kijken. Van 13 november – 9 januari kan je de grotten bezoeken.

Ice Village Amsterdam zorgt voor een groot ijsfestijn bij het Museumplein. Er is dan natuurlijk ook een grote ijsbaan waar je kan schaatsen naast alle kerstkraampjes die je kan bezoeken. De ijsbaan staat er al vanaf 13 november, maar de Ice Village zal pas een maand later van 15 – 26 december opengaan.

Weinachtsmarkten in Duitsland

Een paar van de bekende Weihnachtsmarkten kunnen niet ontbreken bij een artikel over de kerstmarkten van 2021.

De Striezelmarkt in Dresden is de oudste markt van Duitsland met een geschiedenis van bijna 600 jaar. Het heeft maar liefst 9 kerstmarkten over Dresden verspreid. En je kan ze allemaal van 22 november – 24 december afstruinen.

Weihnachtsmarkt Dusseldörf heeft ook veel verschillende kerstmarkten te bieden die ieder een eigen thema hebben. Zo heb je een markt helemaal in het teken van engelen en een vol met winterse sterren. Van 18 november – 30 december zijn deze kerstmarkten open.

Kerstmarkt van Aken is ideaal om met het gezin een dagje te bezoeken. Het ligt dichtbij de grens en heeft een gezellige en knusse sfeer. Vergeet bij bezoek geen Akense print te proeven wat een kerst specialiteit van kruidkoek is. 19 november – 23 december kan je bij een van de vele kerstkraampjes er een halen.

Kerstmarkten in België

Ook België heeft wel wat mooie markten die je niet wilt missen. Wij hebben een paar van de grootste kerstmarkten van 2021 op onze lijst gezet.

Wintergloed in Brugge is prachtig om te zien. De historische binnenstad vol lichtjes is een gezicht dat je niet graag zou willen missen deze winter. Grijp dus je kans van 26 november – 9 januari.

Winterpret in Brussel is de grootste kerstmarkt van België. Je zal ook in Brussel de ogen uitkijken met hoe de stad is aangekleed met kerstverlichting voor een prettige winterwonderwandeling. Of neem een kijkje vanuit het reuzenrad. Van 26 november – 2 januari kan je gezellig de kraampjes van deze markt afgaan.

De Gentse winterfeesten zijn ook weer terug met leuke kerstmarkten in 2021. Gent in de winter ziet er prachtig uit en al helemaal met de nodige kerstdecoratie. Op 9 – 31 december kan je genieten van deze winterfeesten.

Dit artikel verscheen eerder op Roomed.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Op zoek naar een winteruitje? Deze kerstmarkten kan je in 2021 bezoeken
Sluiten