Redactie
Redactie Persoonlijk 7 nov 2017
Leestijd: 1 minuut

Newsflash: kerstmuziek is officieel slecht voor je gezondheid

Het is het nieuws waar we al jaren bang voor waren/reikhalzend naar uitkeken: het officiële bewijs dat te veel kerstmuziek slecht is voor je mentale gezondheid.

Zo vertelt psychologe Linda Blair tijdens een interview met de Britse zender SkyNews. ‘Wanneer we om ons heen kerstliedjes horen, zijn we niet meer in staat om ons te concentreren op datgene wat we aan het doen zijn,’ zegt ze, ‘vooral omdat mensen al hun energie gebruiken om de muziek vooral niet te hoeven horen.’ Specifiek zegt de psychologe dat ‘meerdere keren luisteren de narratief “Santa Claus is coming to town” een negatieve impact op je hersenen kan hebben’.

Kerstmuziek = meer kopen

De psychologe heeft vooral te doen met mensen die in een winkel werken, met name speelgoedwinkels en grotere warenhuizen. Juist voor die mensen is ontsnappen onmogelijk. In sommige winkels wordt nu al regelmatig een kerstliedje gedraaid, om de overgang naar non-stop kerstmuziek geleidelijk te doen gaan.

Helaas verliezen gefrustreerde winkelmedewerkers uiteindelijk toch echt van de commercie: onderzoek heeft bewezen dat kerstmuziek in winkels klanten wel degelijk aanzet tot meer koopgedrag.

Moraal van het verhaal: zorg hoe dan ook dat je SkyRadio vanaf eind november mijdt.

Leuk idee voor tijdens het kerstgala, deze speciale kerstrompers voor mannen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Independent

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Newsflash: kerstmuziek is officieel slecht voor je gezondheid
Sluiten