Als jij druk bent met kerst lakt je dochter haar kerstnagels

Wat doe je met de kinderen als je in de volle drukte bent van alle kerstvoorbereidingen. Het kerstdiner op school, kerst thuis, inkopen doen en nog je werk afronden voordat je vrij bent… ‘Mahamm, ik verveel me.’ Famme tipt de leukste kerstige bezigheidstherapieën om in de sfeer te komen en alles met spullen die je al in huis hebt. Vandaag: Zo lak je kerstnagels met mama’s nagellak voorraad (ok, een beetje hulp is wel handig).

Kinderen zijn op zich heel gemakkelijk ‘af te leiden’ of aan het spelen te krijgen, maar je moet ze wel even op weg helpen. Goed, als jij in de keuken bezig bent met de stokbroden/worstjes/kaas/groenten/toetjes (kruis aan welke jij moet maken) voor het kinder kerstdiner deze dagen, kan je kind mooi aan de keukentafel zijn eigen voorbereidingen doen voor de leukste familiedagen van het jaar. En wat is er nou leuker dan je helemaal mooi maken met kerstige nagellak.

LEES OOK: Heb je nog een Lego voorraadje thuis? Maak dan deze kerstfiguren met alleen maar Lego dat je al in huis hebt. Heel makkelijk en zonder hulp van papa of mama.

Kerstnagels Santa & meer

Pak deze infographic erbij, pak je voorraad nagellak (voor een keertje mag het wel, maar gebruik volwassen nagellak niet te vaak bij kinderen) erbij. Helemaal leuk met een vriendinnetje. Je kunt ze eerst laten oefenen op papier of je koopt kinder  nepnagels in een doorzichtige kleur. Dan worden de eigen nagels ook niet vies. Hoe leuk is het als ze straks op het kerstdiner met Kerstman, sneeuwman, rudolf en lichtslinger nageltjes aan het kerstdiner verschijnen. Zoet!

Kerstnagels Rudolf

Geen kerst zonder Rudolf. Dit wordt vast een favoriet van je dochter.

Kerstnagels lichtshow

En voor de iets oudere dochter met een vaste hand is deze lichtjesslinger natuurlijk helemaal te gek.

LEES OOK: Deze kerstkapsels voor je dochter zijn echt zo leuk om te maken. En er zitten ook hele makkelijke bij!

Reageer op artikel:
Als jij druk bent met kerst lakt je dochter haar kerstnagels
Sluiten