Melissa Eissens
Melissa Eissens Eten 22 dec 2018

Kerstontbijt met de kinderen: 6 lekkere, makkelijke én leuke ideeën om te smullen

Het is eindelijk kerst! Tijd voor gezelligheid en lekker eten. Het kerstontbijt mag hier niet in achterblijven. Met deze leuke kerstontbijtjes krijg je de kinderen niet meer van tafel.

Iets als kerstbrood, maar dan anders

Je kunt met boterhammen heel veel kanten op. Maar wat er is er nu leuker dan dit tijdens kerst creatief aan te pakken. En creatief, hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Gewoon een broodje met ei maar dan in een ander jasje. Druk met bakvormpjes een kerstfiguurtje uit een boterham. Doe deze in de pan en bak hier een eitje in. Gegarandeerd een feestelijk kerstontbijt!

Voor de kleintjes is deze wat geschikter. Snijd een boterham in de vorm van een kerstfiguur. Smeer deze met jam, smeerkaas, Nutella of iets anders wat je kind lekker vind. Druk wat gaatjes uit het brood voor het kerstboom effect. Een paar kaas-sterretjes erbij en het is compleet!

LEES OOK: Zó voorkom je dat de kinderen zich stierlijk vervelen tijdens het kerstdiner

Bacon, kaas en ei kerstontbijt


Voor de kinderen die liever van een wat steviger ontbijtje houden is dit idee perfect. Je hebt immers alleen bacon, kaas naar keuze, ei en bladerdeeg nodig. Verder kun je hier natuurlijk nog andere lekkere dingen aan toevoegen. Heel simpel en toch kerstachtig!

De Nutella kerstboom


Hier zeggen kinderen geen ‘nee’ tegen! Voor Nutella liefhebbers zit je geramd. En dat het zo snel op tafel staat, maakt het voor iedereen leuk!

Kerstpannenkoeken


Tijdens de kerst denk je misschien niet snel aan pannenkoeken. Maar eigenlijk zijn deze heel geschikt voor de kinderen als ontbijt, als ze maar wel leuk versierd zijn, in stijl. Laat je kinderen vooral zelf hun pannenkoek versieren, gegarandeerd dat ze hun eigen creatie helemaal willen opeten! Deze rendier en sneeuwpop voorbeelden zijn geweldig. Let op die bacon sjawl…

LEES OOK: Als jij druk bent met kerst lakt je dochter haar kerstnagels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Pinterest

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kerstontbijt met de kinderen: 6 lekkere, makkelijke én leuke ideeën om te smullen
Sluiten