Susan Dalstra
Susan Dalstra Kinderen 22 dec 2018
Leestijd: 1 minuut

Zo berg je kerstverlichting op zonder dat het een kansloze wirwar wordt

Het is ieder jaar weer huilen als de kerstdecoratie van zolder komt en je de de kerstverlichting als een grote bol kluwen uit de doos vist. De boel ontwarren is een frustrerend taakje dat engelengeduld vereist en waarbij niet zelden de verlichting in de afvalcontainer eindigt. 

Meditatief

Eerlijk is eerlijk: we kopen veel vaker nieuwe kerstverlichting dan strikt noodzakelijk. Gewoon, omdat de moed ons al in de schoenen zakt als we dat meterslange snoer in elkaar gefrommeld aantreffen (en oké: omdat kerstdecoratie opbergen vorig jaar gewoon even geen prioriteit had). Er zijn vast mensen die het heel meditatief vinden om de boel te ontwarren, maar wij hebben wel wat beters te doen.

Tuinsnoerhaspel

Je bespaart jezelf een hoop leed als je de snoertjes netjes opbergt. En nee, daar hoef je echt niet voor gestudeerd te hebben. Lange kerstverlichting kun je om een tuinsnoer haspel wikkelen. De kortere snoeren wikkel je om een stuk karton. Zo simpel is het. Als je dan toch zo lekker bezig bent, plak je er een etiketje op met welke verlichting waar hoort (in de kerstboom, om de spiegel, buitenverlichting, etc.).

Echt waar: Kerst 2019 zul je ons dankbaar zijn voor deze lifehack.

Kerstdecoratie maak je gewoon zelf met deze 9 simpele, inspirerende ideeën.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Plan-point

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme