Onderzoek bewijst: kerstversiering maakt ons gelukkiger (dus optuigen maar, die boom)

Gaat je hart sneller kloppen als je weet dat het bijna Kerst is? Here you go: je hoeft nog maar 34 dagen te wachten voordat het zover is. En het wordt nog leuker, want onderzoek heeft bewezen dat we veel gelukkiger worden van kerstversiering. Kom maar door dus, met die slingers, ballen en bomen. Ok, na 5 december is misschien handiger voor (jonge) ouders.

Vroeg beginnen met kerstversiering is het halve werk

Wachten tot de Goedheiligman het land weer uit is? Nope,niet nodig hoor. Je kunt gewoon al aan de slag met het versieren van je huis en tuin. Onderzoekers hebben namelijk bewezen dat mensen die vroeg beginnen met het ophangen van kerstversiering, een stuk gelukkiger zijn dan mensen die dit niet of nauwelijks doen.

LEES OOK: Haha: meisje (6) regelt haar eigen online kerstcadeautjes met moeders vingerafdruk

Blij gevoel

‘In een wereld van stress en angst, vinden we het fijn om dingen te doen die ons blij maken. Kerstversiering zorgt ervoor dat we herinneringen uit onze jeugd terugkrijgen en daar een veilig gevoel van krijgen’, vertelt psychotherapeut Steve McKeown. Hoe eerder je die ophangt, hoe langer dat blije, veilige gevoel blijft.

Socialer

Uit een ander onderzoek, dat gepubliceerd werd in The Journal of Environmental Psychology blijkt dat we niet alleen een stuk blijer worden van kerstversiering, maar dat we ons er ook vriendelijker door gaan gedragen. ‘Mensen kunnen meer hebben, ze worden een stuk socialer dan bijvoorbeeld buren die geen kerstversiering thuis hebben.’

LEES OOK: Mensen die uitbundig zijn met kerstverlichting zijn socialer. Kun je dus meteen die lichtjes meepakken als je dit onderzoek opvolgt.

Dus kun je niet wachten met het optuigen van die kerstboom, het draaien van kerstmuziek of het ophangen van kerstdecoratie? Begin er vooral zo vroeg mogelijk mee.

Te leuk dit: de matching moeder-dochter kerstjurk

Reageer op artikel:
Onderzoek bewijst: kerstversiering maakt ons gelukkiger (dus optuigen maar, die boom)
Sluiten