Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 22 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

8 x deze dingen kunnen kersverse vaders maar beter éven skippen

Wanneer je als vrouw net bevallen bent, kun je – absoluut niet gek en heel logisch – misschien net iets minder hebben dan normaal. En onze mannen? Die krijgen die signalen niet altijd door. Om ze toch een beetje wegwijs te maken als kersverse vader, delen we hieronder een lijstje met dingen die ze beter éven kunnen laten.

Zodat ze niet het bloed onder de nagels van hun vrouw vandaan halen. Haha ;).

Kersverse vaders, dit kunnen jullie beter niet doen

1. Vragen waarom je vrouw (alweer) huilt

Hoho, zo’n bevalling is niet niks en het krijgen van een kindje al helemaal niet. Geloof ons: een vrouw die net is bevallen kan nog huilen als haar koekje is afgebroken. Vragen waarom ze dan (alweer) die tranen laat rollen, kunnen mannen dus beter niet doen.

2. Even lekker uitslapen op zondag

Net een baby in jullie gezin? Dream on dat je dan nog kan uitslapen. Mannen hoeven dat dan ook niet te verwachten, zelfs niet wanneer het hun luie zondag is.

3. Uitgebreid sporten

Tijd voor jezelf is ontzettend belangrijk, ook voor kersverse vaders. Maar onze mannen hoeven niet te verwachten dat ze een paar uur per week flink kunnen zweten in de sportschool. De plicht roept thuis namelijk en die is even net wat belangrijk dan een stel goede spierballen.

4. Het hebben over nog een kindje

Er zijn natuurlijk uitzonderingen, maar vrouwen moeten de eerste weken na de bevalling écht nog niet denken aan nog een kindje. Onze partners kunnen zich dus beter even gedeisd houden en het onderwerp gezinsuitbreiding op de lange baan schuiven.

5. Voorstellen om een puppy te nemen

Uhhhh, zie punt vier!

6. Klagen over weinig seks

Een absolute dooddoener is die van het klagen over te weinig seks. Ja, het is vast minder dan wanneer jullie nog geen ouders waren, maar… Het hoort erbij en ooit komt het ook echt wel weer goed.

7. Helemaal los op vrijdagavond

De vrijdagavonden waren in het verleden vast heilig en stonden in het teken van veel drank en dansjes, maar helaas… Met een  baby in het gezin moeten die gezellige vrijdagavonden even op zich wachten. Kersverse ouders hebben er simpelweg even geen tijd voor, ook de vaders niet.

8. Een flinke kater krijgen

Zie punt 2 en 7. Do we need to say more?

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
8 x deze dingen kunnen kersverse vaders maar beter éven skippen
Sluiten