Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Work & Life 23 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

4 Manieren om je keuken aan te pakken volgens de Marie Kondo methode

Heb je de KonMari-methode van Marie Kondo al uitgeprobeerd? Misschien ken je wel wat tips die ze geeft als het gaat om je kledingkast opruimen. Zelfs als je het niet hebt geprobeerd kan het niet anders dan dat je er wel van hebt gehoord.

Maar hoe zit het met je keuken opruimen? Deze tips zijn afkomstig van de Konmari-Methode:

1. Ruim je keukenblad op

Je hebt veel items nodig in de keuken, maar dat kan er al gauw voor zorgen dat je keuken wat rommelig oogt. De key om het er netjes uit te laten zien, is om alleen je ‘favoriete’ items op het aanrecht uit te stallen. Alles wat in een la of kast kan, moet worden opgeborgen. De vaas met spatels en houten lepels kunnen dus plaats maken voor die ene prachtige snijplank.

2. Houd het gebied rond de gootsteen schoon

Als ik voor mezelf spreek kan ik nooit de vaat afwassen zonder het hele aanrechtblad zeiknat te maken. Volgens de KonMari-methode is het slim om alle waterdruppels op het aanrecht weg te halen, dat zorgt er namelijk voor dat het een stuk minder rommelig lijkt.

3. Ruim de vaat direct op na het eten

Bovenstaande tip wordt makkelijker als het gebied rond de gootsteen vrij wordt gehouden. Dat kun je natuurlijk makkelijk doen door direct na het eten alle afwas in de vaatwasser of het droogrek te zetten.

4. Creëer een ‘VIP-lade’ in je keuken

In de aflevering waarin Emily Schuman een keuken make-over kreeg van Marie Kondo herself, liet ze zien dat het fijn is om een lade of kastje in te richten met je meeste gebruikte en geliefde spullen, denk aan bestek, placemats, servetten etc. Zie het als een juwelendoos: je zal eerder geneigd zijn om dingen uit die kast te pakken om je tafel op te dekken. Daar wordt toch iedereen happy van.

LEES OOK: Wat kun je doen met versleten of kapotte kleding?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
4 Manieren om je keuken aan te pakken volgens de Marie Kondo methode
Sluiten