Chiara Izelaar
Chiara Izelaar Lifestyle 3 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Keuzestress? Zo kies je de juiste hondennaam volgens experts!

Misschien heb je er altijd van gedroomd om een bepaald type hond een specifieke naam te geven. Maar wanneer je daadwerkelijk een Sint-Bernard adopteert kan het zo zijn dat je Beethoven toch een tikkie cliché vindt. Welke hondennaam zou er dan bij je hond passen? Het logisch dat je opzoek gaat naar de leukste, schattigste of juist stoerste hondennaam voor je viervoeter.  Maar is dat wel zo slim?

Hondenexperts nemen het gedrag van honden continue onder de loep. Zij weten als geen ander hoe honden reageren op bepaalde geluiden, en dus ook namen. Zelfs als er een hondennaam is waar je momenteel dol op bent is het verstandig om rekening te houden met je pup. Volgens experts kun je het beste rekening houden met:

1. Kort, maar krachtig

Om een hond goed op te kunnen voeden is er veel training nodig. Één van de belangrijkste onderdelen tijdens het trainen van je hond is geluid. Honden reageren eerder op korte, krachtige geluiden. Denk maar aan “Zit!” of “Lig!”. Je viervoeter zal bepaalde woorden binnen de kortste keren onder de knie krijgen, omdat er iets gebeurt nadat ze het woord hebben gehoord. Hoe korter de hondennaam, hoe eerder je hond deze zal herkennen.

2. Harde klanken

Om je huisdier een handje te helpen kies je een hondennaam met een harde medeklinker. Geprikkelde hondenoren kunnen niet zo goed tegen chaotische omgevingsgeluiden. Om de frequentiegebieden te onderscheiden hebben honden harde klanken nodig. Een harde medeklinker is een relatief scherp geluid waar je hond snel op kan en zal reageren.

LEES OOK: Tijd voor een nieuw gezinslid? Dit zijn de beste hondenrassen voor kinderen!

3. Ssssh!

Als harde medeklinkers niet in jouw straatje passen kun je ook gaan voor een sissende medeklinker: “s”, “sh” of “zh”.

4. Rijmwoorden

Probeer een naam uit te kiezen die niet rijmt op een commando. Dit zorgt voor verwarring bij je viervoeter.

5. Koosnaampjes

Bijnamen – of namen – die eindigen op “ie” klinken erg liefdevol, ook voor honden!

LEES OOK: Onderzoek: honden hebben ook slapeloze nachten (en dit is de reden)

6. KISS

KISS staat voor “Keep it short and simple”. Je mag er nog een “S” aan toevoegen voor “sweet”. Tot slot is het belangrijk dat je een naam kiest die jij bij je pup vindt passen én leuk vindt. Je zult de naam tenslotte de hele dag door gebruiken!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme