Els van Asseldonk
Els van Asseldonk Kids 15 apr 2015

Keuzestress! Koppel start een online petitie om een babynaam te kiezen

Het kan best lastig zijn, het kiezen van een naam voor je baby. Dat vonden Nicholas and Kseniya Soukeras uit New York ook. In plaats van het samen uit te vechten kozen zij voor een bijzondere uitweg: een petitie op het internet.

Ze kiezen dan ook niet tussen simpele namen als Jan of Kees. Nee, Nicholas is voor Spyridon, naar zijn Griekse vader en Kseniya, die uit Wit-Rusland komt, wil liever een makkelijkere naam: Michael. Vernoemd naar háár vader. ‘Ik wil mijn zoon niet een naam geven die ik zelf niet kan uitspreken’ vertelde de moeder aan de New York Post.

Haar man heeft belooft toe te geven als hij voor de bevalling in augustus niet meer dan 100.000 ‘handtekeningen’ verzamelt. Hij heeft er nu pas 2000, dus hij heeft nog een lange weg te gaan.

Argumenten

Nicholas heeft een vrij sterk argument om de naam Spyridon te verantwoorden. Aangezien zijn vrouw een Russische achtergrond heeft en haar hele leven namen heeft gehoord als Osip, Igor, Rurik, Artem en Zoran is haar Russische oor niet getraind om zachte muzikale namen uit de Griekse cultuur te waarderen. Ook heeft hij onderzoek gedaan naar de geschiedenis en ontdekt dat de naam meerdere keren in de geschiedenis voorkomt, zowel in de Amerikaanse als in de Russische. ‘Het is dus een hele normale naam’, aldus toekomstige vader Nicholas.

Ook mag de moeder de naam van iedere andere nakomeling bepalen. Ja ja, wij begrijpen het: Nicholas wil gewoon héél graag dat zijn toekomstige zoontje, áls het een jongetje wordt, de naam Spyridon krijgt. Benieuwd of het hem gaat lukken.

Speel jij graag op safe met je babynaam? Deze babynamen hebben allemaal dezelfde, mooie betekenis.

Reageer op artikel:
Keuzestress! Koppel start een online petitie om een babynaam te kiezen
Sluiten