Jitra Janssonius
Jitra Janssonius Kids 5 feb 2017

Kiddle is dé zoekmachine voor kinderen die woorden als seks en tieten intikken

Tieten, piemels, seks en het n-woord. Heel normaal voor kinderen en reuze interessant. Niks mis mee en het hoort gewoon bij opgroeien. Waar wel iets mis mee is is het feit dat deze woorden nogal wat heftige zoekresultaten op kunnen leveren wanneer ze door de vlugge kindervingertjes in de google searchbalk worden getikt.

En ook onschuldige woorden als ‘poes’ of ‘strip’ kunnen de kinderogen op vervelende manier trakteren op beelden waar ze absoluut niet mee geconfronteerd zouden moeten worden. Om ervoor te zorgen dat jouw kind niet belandt in een wereld vol rode oren terwijl jij net de piepers staat te jassen is er een nieuwe kindvriendelijke zoekmachine gelanceerd.

Kiddle en Google

Kiddle (ondersteund door Google) stuurt jouw kind naar de informatie die voor hen geschikt bevonden is. De eerste drie resultaten zijn speciaal voor kinderen geschreven. Tussen de derde en de achtste resultaten vinden ze alleen maar resultaten die makkelijk voor kinderen te begrijpen zijn. Daarna zien de kinderen alle resultaten die ook voor volwassenen geschreven zijn maar die geschikt zijn voor kinderen om te lezen of zien.

Als je kind zijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen en ‘vieze’ woorden tikt in de Kiddle zoekbalk dan zal hij door een ‘strenge robot’ op cartoonistische wijze gevraagd worden om een ander woord te zoeken.

Meteen even installeren dus op alle schermen die voor de kinderen toegankelijk zijn, kun jij weer onbezorgd met die piepers aan de gang.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Techtimes

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kiddle is dé zoekmachine voor kinderen die woorden als seks en tieten intikken
Sluiten