Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids oktober 25, 2017

Kids Mode: 4 tips hoe je je Android-telefoon veilig maakt voor kinderen

Als je aan een zeven- tot tienjarige vraagt wat ‘ie het liefst zou willen hebben, dan is de kans groot dat het antwoord ‘een mobieltje’ is. De leeftijd waarop ze een eigen telefoon krijgen hangt af van de ouders, de situatie en het kind. Tot die tijd gebruiken kinderen de smartphone van hun ouders. De Kids Mode is hoe dan ook een uitkomst.

Of je de Kids Mode nu op je eigen telefoon installeert of op het mobieltje van je kind: je bent er verzekerd van dat je kind in een veilige omgeving kan genieten, spelen, bellen en communiceren. Kids Mode is een aantrekkelijke app voor kinderen met alle veiligheid en gemak die ouders zo belangrijk vinden. Het enige probleem van ouders is tijd en snel uitzoeken hoe je alles in werking zet.

Daar heeft Android & You wat op bedacht. Een platform met video’s die je in no-time laten zien hoe je het optimale uit je Android phone haalt. De Kids Mode video’s tonen precies hoe je alles kunt installeren en gebruiken. We lichten er een aantal uit.

Een profiel aanmaken voor Kids Mode

Het begint met een profiel aanmaken van je kind. Je kunt tot zes kinderen invoeren, dus dat moet genoeg zijn voor de meeste ouders. Voer naam, foto en geboortedatum toe en je bent klaar om verder te gaan met alle mogelijkheden. Bekijk in de korte video hieronder hoe je dit doet.

Foto’s en video’s voor je kind selecteren

Welke foto’s en video’s beschikbaar voor je kind zijn om te gebruiken kun je gemakkelijk invoeren. Zo weet je zeker dat ze niet per ongeluk een foto van jou in je bikini rondsturen in de familie-WhatsApp-groep of op social media slingeren. Bekijk hieronder hoe je gemakkelijk media selecteert voor gebruik.

Contacten toevoegen in Kids Mode

Een oom in Australië of een penvriendje in Oostenrijk. De huisarts en de juf. Het is niet altijd even handig om alle nummers voor je kind op speed dial te hebben. Een per ‘ongelukkige’ broekzak-call is zo gemaakt. Daar weet je zelf alles van, of niet? In onderstaande video leggen we het nog even uit.

Speelduur selecteren

Altijd een issue. ‘Mamaaahhh, nog één potje. Ik speel nog helemaal niet lang.’ Feit is dat als je duidelijke afspraken met je kinderen maakt, ze weten waar ze aan toe zijn. Die kaders kun je ze gemakkelijk geven door in Kids Mode de maximale speeltijd te selecteren. Daar valt geen speld tussen te krijgen. Hoe je speeltijd instelt zie je in de video hieronder.

Meer toffe en duidelijke video’s om je Android-smartphone van binnen en buiten te leren kennen vind je op het YouTube-kanaal Android & You. Als je je abonneert ben je als eerste op de hoogte van alle ins & outs.

In samenwerking met Samsung

Reageer op artikel:
Kids Mode: 4 tips hoe je je Android-telefoon veilig maakt voor kinderen
Sluiten