Redactie
Redactie Advertorial in archief 21 apr 2015

Kies eens voor een plantaardige vleesvervanger!

(advertorial)

Meatless Monday, Veggie Vrijdag of gewoon Makkelijke Woensdag. Feit is: we kunnen best één dagje in de week zonder vlees. Daarbij kun je tegenwoordig supersnel een lekkere, gezonde maaltijd zonder vlees op tafel zetten met producten zoals SoFine. Beter voor jezelf, kinderen, de natuur en de dieren. Dat geeft je een dubbel goed gevoel.

Zo’n 2,4 miljoen Nederlanders zijn flexitariër en eten dus een aantal dagen in de week geen vlees. Vind je dat lastig? Begin dan eens met een dagje minder in de week vlees te eten. Samen met SoFine, de Nederlandse fabrikant van vleesvariaties op basis van soja, geven we tips om plantaardiger te eten.

1. Eet vaker plantaardiger

Vegetariërs kiezen al jaren voor tempeh, kimchi, miso en tofu. Dat klinkt misschien heel exotisch, maar je voegt het gemakkelijk toe aan je gerecht. Neem tofu: gemaakt van gemalen sojabonen en daardoor bomvol gezonde eiwitten. Meestal wordt tofu gemarineerd, want het neemt makkelijk de smaak van andere ingrediënten op en vervolgens in gerechten gebruikt. Het grote voordeel: je kunt eindeloos variëren met tofu en het is de ideale vleesvervanger.

2. Kies een vleesvervanger

Denk jij bij vleesvervanger direct aan de droge producten die vegetariërs eten? Dat hoeft écht niet meer! De nieuwste plantaardige vleesvariaties lijken in geen enkel opzicht op de producten die een aantal jaar terug in de schappen lagen. Kijk bijvoorbeeld naar SoFine: lekker, makkelijk, verrassend variëren. En vooral: het is voor iedereen! Ook gezinnen die gewoon eens een dagje geen vlees willen.

3. Eet véél groente

De gemiddelde Nederlander eet té weinig groente. En dat terwijl meer groente nooit verkeerd is, zeker niet met opgroeiende kinderen in huis. Probeer dagelijks twee soorten groenten te bereiden. Denk aan een extra portie groenten in een wrap of een wokgerecht bomvol groente.

SoFine
Kies eens voor Tofu à la minute. Dat is tofu die al voor je is gemarineerd (handig!), gesneden en gebakken. Je kunt kiezen voor Asian, Italian of Mexican. Het hele gezin kan ervan genieten, wok gewoon even een groentepakket mee en doe er noedels, pasta, een tortilla of rijst bij… Klaar! Zo tover je in een handomdraai een lekkere maaltijd op tafel die ook nog eens gezond is (niet alleen voor jou, ook voor je kinderen en de aarde). Naast Tofu à la minute (€ 1,99) vind je bij Jumbo ook een heerlijke spinzazieschnitzel (€ 2,89) en broccoliburger (€ 2,49) van SoFine.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kies eens voor een plantaardige vleesvervanger!
Sluiten