Eva ten Wolde
Eva ten Wolde Relatie 25 dec 2020
Leestijd: 3 minuten

Oeps: herken je deze dingen? Je bent waarschijnlijk iets té kieskeurig in de liefde…

Je duim is bijna geblesseerd door het swipen op Tinder, maar tot nu toe heb je nog geen succes geboekt. Iedereen om je heen heeft het over ‘genoeg visjes in de zee’, maar jij hebt het idee dat daar alleen nog maar blobvissen en zeeduivels rondzwemmen… Je geeft het karige aanbod aan mannen de schuld van jouw slaapverwekkende liefdesleven, maar ben je stiekem niet iets té kieskeurig?

Als je deze dingen herkent, dan heb je de lat waarschijnlijk een tikkeltje té hoog liggen.

Checklist: ben je te kieskeurig in de liefde?

Het is helemaal niet verkeerd om eisen te hebben (cause you’re a catch), maar een fijne partner vinden is iets anders dan shoppen voor een nieuw paar schoenen…

1. Je vindt iemand niet ‘leuk genoeg’, maar je weet niet waarom

Ben je met iemand aan het daten die niet helemaal ‘jouw type’ is, maar weet je niet waarom? Duidelijk: je hebt waarschijnlijk geen idee waar je wél naar zoekt in een partner. En dat maakt je onnodig kieskeurig… Dus, hoe ga je dit probleem tackelen?

Maak een lijstje met de eigenschappen die een partner so-wie-so moet hebben om jou happy te maken, zoals humor of zorgzaamheid. Als iemand die kwaliteiten niet bezit, dan wijs je hem of haar vriendelijk de weg naar de deur. En als jouw date wel aan het lijstje voldoet, dan moet je hem of haar gewoon een tweede kans geven! (Ik hou je eraan…)

3. Je gelooft nog steeds in de perfecte partner

Nobody is perfect, inderdaad. De prins op het witte paard heeft óók trekjes die je mateloos zullen irriteren. Hij ruimt niet altijd zijn troep op en kan ook niet ruiken waarom je boos op ‘m bent… Grrrr.

Stop met zoeken naar de perfecte partner, want die ga je niet vinden. Begin met zoeken naar de perfecte liefde, want dat bestaat wel! En nu moet je geen filmscenario’s in je hoofd halen… Perfecte liefde betekent ‘simpelweg’ dat je zielsveel van elkaar houdt, ook al zijn jullie niet perfect.

2. Je wilt de complete wensenlijst kunnen afstrepen, anders wordt het ‘m gewoon niet

Zijn de looks van jouw date niet indrukwekkend genoeg om naar hem of haar om te kijken op straat? Of heb je bij de eerste ontmoeting niet meteen vlinders in je buik? Het is zonde om iets stuk te laten lopen door verwachtingen die je tijdens het kijken van een romcom hebt opgepikt. ‘Liefde op het eerste gezicht’ is geen voorwaarde voor een goede relatie. Dit zou evengoed een waanzinnige match kunnen zijn als je het nog een kans geeft.

Als je de complete (onrealistische) wensenlijst wilt afwerken, dan leg je te veel druk op jezelf en de mensen die je ontmoet tijdens het daten.

4. Je bent té gefocust op kwaliteiten die helemaal niet zo belangrijk zijn

Het is oké om iemand af te wijzen omdat jullie normen en waarden totaal verschillen. Het is niet oké om iemand af te wijzen omdat hij of zij van rockmuziek en stamppot andijvie houdt. Dit kunnen geen dealbreakers zijn.

Voel je je aangesproken en wil je alleen daten met mensen die dezelfde interesses hebben als jij? Ja, dan ben je zeker weten een kieskeurig type

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Oeps: herken je deze dingen? Je bent waarschijnlijk iets té kieskeurig in de liefde…
Sluiten