Sophie Nortier
Sophie Nortier Kids 8 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

Kijken: De mannen van bekende YouTube-moeders vertellen over de bevalling

Bevallingsverhalen van mannen? Jazeker! Er is namelijk een nieuwe YouTube-serie genaamd ‘Papa Tijd!’ waarin we de bevallingsverhalen van bekende mommy influencers te horen krijgen, maar dan vanuit het perspectief van diens partners. Heerlijk voor eenieder die benieuwd is hoe die mannen nou eigenlijk een bevalling ervaren.

We kennen ze allemaal, de ‘momfluencers’. Dames die ons via YouTube en Instagram up to date houden over hun leven als moeder. Heerlijk om naar te kijken, want; herkenbare momenten, super schattige kids en veel inspiratie voor kamertjes, kleertjes en uitjes.

Het mannelijk perspectief op de bevalling

Maar deze vrouwen hebben dus ook mannen. En deze mannen vertellen in een nieuwe YouTube-serie van Elise Boers (YouTube-dame en mommy to be) over hoe zij de bevalling hebben ervaren. Tuurlijk, zij hebben die pijnlijke weeën niet gevoeld, maar zij hebben wel staan toekijken hoe de liefde van hun leven deze onderging. Én hoe deze de nieuwe liefde(s) van hun leven uit haar lijf perste. En deze verhalen krijgen we dus te horen zonder het laagje bloemig roze hormonen, welke vrouwen door hun lijf hebben gieren na de bevalling.

Nou zijn er genoeg vaders die niet goed onder woorden kunnen brengen wat ze nou precies allemaal meemaakten en voelden tijdens een bevalling, maar deze vaders kunnen dat dus wel. En dát maakt hele fijne verhalen die ons nu eindelijk eens meer inzicht geven in het mannelijk perspectief op de gebeurtenis.

De vaders

De vier vaders die Elise tot nu toe heeft geïnterviewd, hebben allen een totaal ander verhaal. Te beginnen met Willem van Sas, de man van Rachelle a.k.a. De Huismuts. Hij vertelt openhartig over hoe het is om samen te leven met een zwangere vrouw en neemt daarbij geen blad voor de mond.

Dwayne van Zandvliet (partner van lifestyle blogger Manon Tilstra) vertelt hoe het is om voor het eerst vader te worden. Jorg Ruis, man van Sanny Verhoeven (die je misschien kent van haar blog en YouTube-kanaal Sanny zoekt geluk) werd in één jaar twee kees vader van een dochter en Vilmar (de vader van het de bekende Insta Team Triplets) werd vader van een drieling.

De hele serie kun je volgen op het YouTube-kanaal van Elise. Maar hier alvast nummer één van de bevallingsverhalen van mannen:

Lees ook:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kijken: De mannen van bekende YouTube-moeders vertellen over de bevalling
Sluiten