Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Lifestyle 5 feb 2019
Leestijd: 1 minuut

Kijktip woensdag 6 februari: wat gebeurt er in de hersenen van prille ouders?

Woensdag 6 februari kun je om 21:20 op NPO 2 naar het wetenschapsprogramma De Kennis van Nu kijken, waar het moederbrein helemaal centraal staat.

Diederik Jekel en Elisabeth van Nijmegen zullen gaan onderzoeken wat er nou precies gebeurt in de hersenen van prille ouders.

Gaat het geheugen achteruit?

In 2016 werd het onderzoek van Elseline Hoekzema over de invloed van zwangerschap in de hersenen gepubliceerd in het Nature Neuroscience. De resultanten van het onderzoek gingen de wereld over, zo bewees Hoekzema dat de hersenen van de moeders inderdaad ingrijpend veranderen tijdens de zwangerschap, in ieder geval tot twee jaar na de bevalling. In het programma van woensdag gaat Elisabeth van Nimwegen op bezoek bij Elseline, terwijl ze de hersenen van een kersverse moeder scant.

Maar het gaat niet alleen over moeders, zo zegt neur-endocrinoloog Peter Bos dat er ook een vaderbrein bestaat. De hormoonspiegel van presentator Diederik Jekel onderzoekt hoe de hormoonspiegel van Diederik Jekel verandert als hij in een ruimte wordt gezet met een huilbaby, de resultaten zie je woensdag in De Kennis van Nu. Pedadoog Marian Bakermans wil weten hoe het vaderbrein zich ontwikkelt, zij onderzoekt onder andere of het beter is om je kindje te dragen in een draagzak. Ook zullen woensdag in het programma presentatoren te zien zijn, die vertellen over de grote veranderingen die zij ervaarden toen ze ouder werden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme