Marleen Staal
Marleen Staal Kids 14 feb 2019

Kijktip: Stress door pubers? Dan is de serie ‘Oogappels’ echt iets voor jou!

Het is vandaag dan wel de dag van de liefde, maar het is ook donderdag en dat betekent… vanavond weer een gloednieuwe aflevering van de serie Oogappels. Kende je deze nog niet? 

Drie keer met je ogen knipperen en je lieve kleuter grijpt niet met zijn handjes naar je nek voor een knuffel van zijn moeder, maar grijpt met zijn handen naar de Breezers, joints en smartphone. Oftewel: alles waar een puber mateloos in is geïnteresseerd. Het is natuurlijk te hopen dat het niet zo ver komt, maar met kinderen weet je één ding zeker en dat is dat ze allemaal door die puberteit heen moeten. Met alle gevolgen van dien.

Opvoed maniertjes

En ja, als ouder kun je niets anders doen dan deze tijd met argusogen aankijken en uitzitten. Maar behalve een flink glas wijn na de zoveelste woedeuitbarsting, gaat je absolute redder in nood de serie ‘Oogappels’ zijn. Veel ouders bezwijken onder de druk die op de opvoeding van pubers staat. Evenals de ouders in de gezinnen die we volgen in deze Nederlandse dramaserie. De ouders in deze serie hebben allen hun eigen maniertjes van opvoeden, maar delen één hoger doel. Een perfect leventje! Sociale media, prestatiedruk, drugs, merkkleding, seks en andere puberale perikelen maken dit niet bepaald makkelijk.

Al met al staat de serie garant voor herkenbare, hilarische en leerzame situaties. De makers van onder andere Gooische Vrouwen en Divorce weten de dagelijkse struggles van ouders met pubers dan ook goed te vertalen op het scherm. Ook de cast is ijzersterk. Bracha van Doesburgh, Malou Gorter, Ramsey Nasr, Maryam Hassouni, Jeroen Spitzenberger, Eva Van der Gucht en Mike Libanon. De serie loopt inmiddels al sinds 24 januari – dat wordt eventjes bingewatchen dus! – en is iedere donderdag om 20.30 te zien bij BNNVARA op NPO. Veel kijkplezier!

Kijk hier aflevering 1, 2 en 3 terug. 

 

 

Nog een kijktip: De Luizenmoeder 2 aflevering #1: waarom we juf Ank hebben gemist

BNNVara

Reageer op artikel:
Kijktip: Stress door pubers? Dan is de serie ‘Oogappels’ echt iets voor jou!
Sluiten