Sterre Touw
Sterre Touw Kids 28 nov 2017

Kijktip: de serie Papadag! Over hoe papa’s dealen met kids, luiers en de zandbak

Eindelijk (weer) een serie over het vaderschap! Morgen is het tijd voor de eerste aflevering van de nieuwe AVROTROS serie Papadag. Zes mannen proberen zo goed en zo kwaad als ze kunnen het (aankomend) vaderschap te combineren met hun werkende bestaan. Als dat niet lachen wordt…

Serie Papadag

De tijd waarin we dachten dat alleen moeders het zwaar hadden is voorbij. Tegenwoordig biedt het moderne ouderschap voor vaders ook de nodige uitdagingen. En laat dat nou precies zijn waar de serie Papadag over gaat. In de serie verschillen de papa’s ontzettend van elkaar, maar hebben met elkaar gemeen dat ze moeten dealen met hun kids en hun eigen onvermogen. Ze vinden steun bij elkaar door lief en leed te delen tijdens hun papadag bij de zandbak in het park.

LEES OOK: 5x wonderlijke voorvallen die alleen op papadag gebeuren

De serie

De serie is vanaf woensdag 29 november wekelijks om 20.25 op NPO3 te zien. De jonge hippe Bouzian, ook wel DJ Booz, moet zijn wilde leven van drank en drugs radicaal omgooien als zijn vriendin hem met hun pasgeboren zoontje achterlaat. Tijdens een wandeling in het park komt hij in contact met andere papa’s die zo allemaal hun eigen problemen hebben. De ‘tweede kans’ vader en werkeloze Louis die alle dagen voor zijn dochtertje zorgt. De politiek correcte en degelijke Martijn die nog net iets zorgzamer is dan zijn vrouw voor hun adoptiezoon Kofi. Ronnie, een oer-Hollandse elektricien, die met tegenzin één dag in de week op zijn kinderen past. En dan is er nog Thijs die bij de zandbak komt meepraten om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op zijn eventuele toekomstige rol als vader. Zo ontstaat er een club van mannen die elke donderdag papadag houden bij de zandbak.

Famme is opzoek naar papa’s met een papadag

Op dit moment heeft 62% van de werkende mannen al een papadag. Vrouwen scoren nog wel een stuk hoger, met een percentage van 78%. Ben jij een papa die ook een vaste papadag heeft? Of heb je een man die regelmatig papadag houdt? Tag hem dan in ons Facebook bericht of stuur ons een persoonlijk bericht. We horen maar al te graag meer verhalen over de steeds populairder wordende papadag! En ja we weten en vinden net als jullie dat papadag een stom woord is. Het is ook niet mamadag, of wel? Maar goed, we moeten het beestje een naam geven en daar gaan we dan maar even in mee.

LEES OOK: Bestaat er zoiets als een papadag?

AVRO-TROS

Reageer op artikel:
Kijktip: de serie Papadag! Over hoe papa’s dealen met kids, luiers en de zandbak
Sluiten