Kids 30 apr 2019 Rachelle Abbas

Kijktips voor de kids: speciale aflevering Klokhuis over de Tweede Wereldoorlog

Eerder schreven we al over hoe je de Tweede Wereldoorlog aan je kind kan uitleggen. De oorlog komt steeds verder in het verleden te liggen, en de aangrijpende gebeurtenissen zullen steeds minder vaak naverteld worden.
Het Klokhuis besteedt op donderdag 2 mei in een speciale aflevering aandacht aan de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog. In de laatste fase werd ons land verdeeld in een bevrijd zuiden en een bezet noordelijk deel.

Aflevering het Klokhuis

Deze verdeling heeft bijna acht maanden geduurd, pas op 5 mei 1945 kon de bevrijding van heel Nederland worden gevierd. In de aflevering staat presentatrice Sosha stil bij belangrijke momenten in deze periode. Zo bezoekt ze De Biesbosch, wat op de grens lag van bevrijd en bezet gebied, waardoor het een perfect smokkelgebied werd voor voedsel, medicijnen en geheime berichten.
Sosha praat met ooggetuige Katrien over wat zij heeft meegemaakt tijdens de Slag om de Schelde. Deze slag is veel minder bekend, maar heel bepalend geweest voor de bevrijding van ons land (en de rest van Europa). Katrien was 7 jaar toen ze haar oma, opa en twee ooms verloor in deze slag.
Deze uitzending is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Comité 4 en 5 mei.
Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum

Ontvang de leukste artikelen in jouw inbox

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang de best gelezen artikelen over je leven als vriendin, partner, moeder en overall powervrouw in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kijktips voor de kids: speciale aflevering Klokhuis over de Tweede Wereldoorlog
Sluiten