Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 30 apr 2019

Kijktips voor de kids: speciale aflevering Klokhuis over de Tweede Wereldoorlog

Eerder schreven we al over hoe je de Tweede Wereldoorlog aan je kind kan uitleggen. De oorlog komt steeds verder in het verleden te liggen, en de aangrijpende gebeurtenissen zullen steeds minder vaak naverteld worden.
Het Klokhuis besteedt op donderdag 2 mei in een speciale aflevering aandacht aan de laatste fase van de Tweede Wereldoorlog. In de laatste fase werd ons land verdeeld in een bevrijd zuiden en een bezet noordelijk deel.

Aflevering het Klokhuis

Deze verdeling heeft bijna acht maanden geduurd, pas op 5 mei 1945 kon de bevrijding van heel Nederland worden gevierd. In de aflevering staat presentatrice Sosha stil bij belangrijke momenten in deze periode. Zo bezoekt ze De Biesbosch, wat op de grens lag van bevrijd en bezet gebied, waardoor het een perfect smokkelgebied werd voor voedsel, medicijnen en geheime berichten.
Sosha praat met ooggetuige Katrien over wat zij heeft meegemaakt tijdens de Slag om de Schelde. Deze slag is veel minder bekend, maar heel bepalend geweest voor de bevrijding van ons land (en de rest van Europa). Katrien was 7 jaar toen ze haar oma, opa en twee ooms verloor in deze slag.
Deze uitzending is mede mogelijk gemaakt door Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kijktips voor de kids: speciale aflevering Klokhuis over de Tweede Wereldoorlog
Sluiten