Merel Schut
Merel Schut Gezondheid 31 okt 2019

Dit is het heilzame effect van kimchi op je gezondheid

Ken jij de natuurlijke kracht van kimchi al? Say what? Kimchi is een gefermenteerde groente, waar Koreanen hun opvallende gezondheid en ouderdom aan te danken hebben. Ae Jin Huys maakte een Koreaans kookboek waarin kimchi een hoofdrol speelt en dat boordevol gezonde recepten staat.

Kimchi is gezond

Om te beginnen bevat kimchi heel veel vitaminen, vezels en probiotica die zorgen voor een gezondere darmflora, een betere spijsvertering en gewichtscontrole. Het behoort samen met olijfolie, soja, yoghurt en linzen tot de vijf gezondste voedingsstoffen ter wereld.

Kimchi is rijk aan vezels en bevat veel vitamine C, A, B1, B2, calcium, ijzer en ‘goede melkzuurbacteriën’. Daarnaast bevat het bevat weinig calorieën. Voor degene die op de pondjes wilt letten.

De gezondheidsvoordelen van cayennepeper

Voedsel als medicijn

Koreanen geloven al heel lang dat voedsel in staat is om het lichaam te genezen door het te voorzien van voedingsstoffen. Dat is ook waarom veel Koreaanse gerechten het woord yak (medicijn) bevatten.

Kimchi kookboek

In haar kookboek Kimchi, gezond koken met gefermenteerde groenten, vertelt Ae Jin Huys over de basics van kimchi en de Koreaanse keuken.

Daarnaast staan er natuurlijk allerlei lekkere en gezonde recepten in. Ook voor vegans is er een variant op dit stoofpotje, en er is een stoofpotje met tofu.

Ook maken lezers kennis met de Koreaanse foodfilosofie.  Wist je bijvoorbeeld dat er in de Koraanse keuken een woord is voor de sensatie die je beleeft aan eten, in je maag en darmen? Dat noemen ze Siwonhanmat.

Kimchi maken

Kimchi heeft een friszure smaak en is een gefermenteerde groente, net als zuurkool. De groente, je kunt bijvoorbeeld kool gebruiken, wordt ingelegd met zout en gemengd met verschillende groenten en kruiden. Het gerecht is bedoeld om lang te bewaren.

In deze video zie je hoe je kimchi zelf kan maken:

Ook lezen over je gezondheid:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Dit is het heilzame effect van kimchi op je gezondheid
Sluiten