Susan Dalstra
Susan Dalstra Kids 2 nov 2018

Ouders delen een belangrijke tactiek nadat hun kind bijna ontvoerd werd

Je moet er niet aan denken dat je kind ooit ontvoerd wordt. Toch is het verstandig er wel enigszins over na te denken zodat je precies weet hoe je moet handelen mocht het noodlot – hoe de klein de kans ook – toeslaan.

Familievakantie

Vicky Hamilton-Ross beschrijft op het blog Oliver’s Outings hoe haar 4 jaar oude neefje ternauwernood uit de klauwen van een ontvoerder werd gered. Het huiveringwekkende voorval gebeurde tijdens een familievakantie naar Bournemouth.

De 4-jarige Jake is een verlegen jongetje dat leerde niet met vreemden te praten. Toen moeder Lucinda even zijn hand losliet, was hij opeens weg. Lucinda was intens bezorgd, maar probeerde toch kalm te blijven. Ze begon zijn naam te roepen. Daarmee trok ze de aandacht van een cadet die toevallig in de buurt was.

Rood T-shirt

‘Hij verspilde geen tijd en samen met de andere mannen schreeuwde hij: ‘We zoeken een jongetje van 4, hij is blond en draagt een rood T-shirt! Heb je hem gezien?’ Die kreet bleven ze luidkeels herhalen terwijl ze de omgeving uitkamden.

Het snelle handelen en de gedetailleerde omschrijving hebben uiteindelijk Jakes leven gered. Een kwartier later vonden ze Jake, alleen – maar ongedeerd.

‘Nu denk je misschien dat dit een jongetje is dat gewoon rond is gaan dwalen. Helaas niet. De details die Jake gaf, zijn huiveringwekkend. Hij zei dat er een kale man was in een wit shirt die hem een zeehondenboot wilde laten zien. Jake is niet een kind dat liegt en dit leek heel oprecht.’

Beschaamd

Door hard en in detail te schreeuwen dat het jongetje kwijt is, kon de potentiële ontvoerder de plek en Jake verlaten zonder opgemerkt te worden – wat hij dus ook deed. ‘Ook als je vermoedt dat je kind gewoon om de hoek is, wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat je je een beetje beschaamd voelt omdat hij gewoon in de buurt was? Dat is het risico meer dan waard.’

Gelukkig liet de familie zich door het doodenge voorval niet tegenhouden. Op dit moment reizen ze de wereld over en documenteren ze hun trip op het Instagramaccount 100 Bucket List Adventures.

Walking the walls in Dubrovnik! Was a bit like being herded like cattle because its MEGA busy but so so worth the visit. Cost us 400 Kuna (£47) for the 4 of us. Another adventure ticked off the bucket list! #bucketlist #travelblog #familytravels #worldschoolers #bucketlistadventures #worldschool #dubrovnikoldtown #dubrovnikwalls #croatia #gameofthrones #homeedlookslikethis

Een bericht gedeeld door 100 Bucket List Adventures (@100bucketlistadventures) op

Laatste reactie
0 reacties totaal
Nog geen reacties
Praat mee op het forum
Reageer op artikel:
Ouders delen een belangrijke tactiek nadat hun kind bijna ontvoerd werd
Sluiten