Renée
Renée Kinderen 16 jan 2018
Leestijd: 1 minuut

Kind in de auto laten? Het bewijs dat je dit nooit moet doen

Dat je kind in de auto laten een slecht idee is bewijst dit nieuws. De Britse Leanne Adams kreeg namelijk de schrik van haar leven toen zij haar zoon in de auto liet zitten. Vlakbij de auto brak namelijk brand uit en het kind kon geen kant op.

Even snel een boodschap doen en je kind in de auto laten. Kan wel, toch? Leanne ging bij de Aldi naar binnen toen ze haar tienjarige zoontje in de auto achterliet. Waarschijnlijk heeft ze niet stilgestaan bij de gevaren op de parkeerplaats. Het meest verschrikkelijke gebeurde: een auto vlakbij haar auto ging in vlammen op.

LEES OOK: Hoe vervoer je baby’s en kinderen veilig in de auto?

Waarom je kind in de auto laten een slecht idee is

De moeder had de deuren van de auto op slot gedaan, waardoor een bewaker Leanne’s zoon niet uit de auto kreeg. Als een ware held sloeg hij het raam kapot en brak zijn vingers om het kind te redden.

Veel kritiek

Het verbaast je misschien niet, maar Leanne krijgt inmiddels veel kritiek. Mensen vinden dat ze vervolgd moet worden voor kinderverwaarlozing. Haar reactie? ‘Hij zat in de auto met de deuren op slot op mijn telefoon te spelen, omdat hij boodschappen doen haat. Hij had uit de auto kunnen gaan, maar dat deed hij niet omdat hij niet wist dat er brand was.’

Niet vervolgd

Gezien de leeftijd van Leanne’s zoon wordt ze niet vervolgd. ‘Het zou wel een probleem zijn als hij vijf of zes was’, aldus Leanne.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Metro

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme