Rachelle Abbas
Rachelle Abbas | LinkedIn Kids 8 juni 2018

Time to unplug: zo zorg je ervoor dat je kind van buiten geniet

Tijd om de elektronische schermpjes uit te doen en te genieten van buiten! Er zijn verschillende manieren om te zorgen dat je kids ook excited over de natuur worden.

Je tijd buiten spenderen kent veel gezondheidsvoordelen. Kids die veel tijd buiten doorbrengen schijnen zich gemakkelijker kunnen concentreren en zijn meer betrokken bij het buitenspelen met andere kids. Tijd buiten doorbrengen wordt zelfs gebruikt om depressie en ADHD te behandelen.

Manieren om te zorgen dat je kind van buiten geniet

Als je op zoek bent naar manieren om te zorgen dat je kind gaat unpluggen en naar buiten gaat, zijn hier een paar easy tips:

1. Wees het voorbeeld

Als jij laat zien dat je enthousiast wordt van flora en fauna, zullen je kinderen dat ook worden. En dat betekent heus niet dat je een natuurkenner moet zijn, je hoeft alleen maar interesse te tonen. Dat zal zorgen dat je kind ook meer van het buitenleven leert kennen en gaat ervaren. Door het voorbeeld te geven, betekent het misschien ook dat je de schermtijd van jezelf moet verkorten. Helemaal als je in de buurt bent van je kids.

LEES OOK: 24 babynamen voor als je een natuurliefhebber bent

2. Lees over de natuur samen

Een tripje naar de plaatselijke bibliotheek zal ongetwijfeld zorgen dat je met een grote stapel natuurboeken voor kinderen terug naar huis gaat. Bekijk de variëteit, inclusief prentenboeken over planten en dieren. Verhalenboeken met personages die uit de natuur zijn, kunnen je kinderen ook beïnvloeden om in plaats van tv te kijken naar buiten te gaan.

3. Bezoek dezelfde plekken

Wanneer je keer op keer terugkeert naar dezelfde natuurlijke locatie, kunnen je kinderen het zien als een verlengstuk van zichzelf. Als je terugdenkt aan elk jaar familieweekend op dezelfde camping, weet je misschien hoe het voelt. Het geeft kids het gevoel van eigenaarschap voor at kleine hoekje van de buitenwereld. Of het nu het stadspark of een nabijgelegen watertje is, als je kind er een sterke gehechtheid aan hecht, is de kans groot dat ze het willen beschermen.

LEES OOK: Onderzoek: vrouwen die omringd zijn door natuur, leven langer

4. Plan niks

Met drukke schema’s voelt het soms gemakkelijke om de kleine details van de dag over te slaan. Probeer je daar tegen te verzetten als jij en je kids de natuur in gaan. Laat het speelgoed, sportspullen en elektronische apparaten thuis. Hoewel de kinderen dan misschien eerst minder enthousiast lijken te zijn, zullen ze ongetwijfeld een spannend avontuur gaan verzinnen. Het kan zo eenvoudig zijn als het spotten van vogels of het uitvinden van hun eigen buitenkoninkrijk.

Reageer op artikel:
Time to unplug: zo zorg je ervoor dat je kind van buiten geniet
Sluiten