Sherita Jager
Sherita Jager Kinderen 10 mei 2019
Leestijd: 1 minuut

Schattiger wordt het niet: dit kindje wil zijn octopus niet eten

Toegegeven, het is ook wel een beetje ingewikkeld. Hoe leg je aan een kind uit dat koeien lief zijn, maar we ze tegelijkertijd ook eten? Of dat kippen leuk zijn, maar ook lekker? Voor veel kinderen is het best lastig om te begrijpen. Dit Braziliaanse jongetje kwam er tijdens het eten achter dat zijn octopus, tsja, ooit een echt dier was.

Waar is het hoofd van de octopus dan?

De video begint met een jongetje dat een bord eten voor zijn neus heeft. Ineens vraag hij zich af waar de tentakels van de octopus op z’n bord eigenlijk vandaan komen, en waar het hoofd is gebleven, in de zee misschien? “Nee, het hoofd van de octopus ligt op de vismarkt,” vertelt zijn moeder. En dan begint de verwarring pas echt.

LEES OOK: Is jouw kind een moeilijke eter wat betreft groente? Deze 10 tips werken wél

Je moet voor dieren zorgen, ze niet opeten!

“Maar heeft de man het hoofd er afgehakt? Waarom?” De moeder, die niet in beeld is, vertelt verder: “Zodat we de octopus kunnen eten. Net als bij de kip, en de koe.” Het jongetje reageert verontwaardigd. “De kip? Niemand eet kippen. Het zijn dieren!” Vervolgens vertelt het jongetje heel duidelijk waarom hij geen dieren wil eten: Als we dieren eten, gaan ze dood. Ik vind het niet leuk als ze dood gaan. Ik wil dat ze blijven staan. Je moet voor dieren zorgen, en ze niet opeten!”

De moeder gaat akkoord, en hij mag de octopus laten staan. Wij zijn benieuwd hoe het met dit jongetje is afgelopen. Het filmpje is al 6 jaar oud, zal hij nog vegetariër zijn?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme