Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 30 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Herrie in de keuken: zo vermaak je je kind (zonder schermen) tijdens het koken

Je herkent het tafereel vast wel: ben je net lekker in alle rust de uien aan het snijden, komen de kids de keuken binnenstormen en willen ze – s.v.p. – alle aandacht van hun moeder. Voor een paar seconden sta je dan even met je handen in het haar, want: ‘Hoe komt er ooit nog eten op tafel?’.

We begrijpen de paniek en dus delen we een aantal tips waarmee je je kind – zonder ook maar een scherm te hoeven gebruiken – kunt vermaken tijdens je dagelijkse kooksessie.

Koken en kinderen vermaken: zo doe je dat

1. Laat ze meedoen

Makkelijker gezegd dan gedaan, maar het ís mogelijk. Afhankelijk van de leeftijd van je kind geef je hem of haar een klusje. Denk bijvoorbeeld aan het schoonmaken van de groente. Je zult zien dat je zoon of dochter heerlijk zoet is terwijl jij ondertussen de meest heerlijke lasagne in elkaar flanst.

2. Laat ze koken in hun eigen keukentje

Veel huishoudens hebben naast een keuken voor papa en mama ook een schattig keukentje voor het kind. Zo eentje van hout waar kinderen zich uren mee kunnen vermaken. Maak dan ook vooral een deal en spreek met je kind af dat hij of zij in zijn keukentje gaat koken als mama dat ook gaat doen in haar keuken.

3. Verstoppertje spelen

Iedere keer dat je kindje weer even in de keuken komt, kun je hartstikke goed oplossen door te vragen of hij of zij verstoppertje wil spelen met een pop of knuffel. Vraag je kind om even naar een andere kamer te gaan terwijl jij ondertussen zijn of haar lievelingsknuffel verstopt. Tip: zoek een beetje een goeie plek en je kind kan zomaar een paar minuten flink zoet zijn.

4. Zet ze op het aanrecht en vertel wat je doet

Kinderen zijn vaak geïnteresseerder dan veel ouders denken. En dus vinden ze het te gek om te zien waar jij als moeder zijnde nou eigenlijk mee bezig bent. Zet je zoon of dochter dan ook op het aanrecht en vertel stap voor stap wat je precies in de keuken aan het doen bent. Van een uitje snijden tot de lasagne in de oven: het zijn stappen die je kind bijster interessant vindt.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Motherly

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Herrie in de keuken: zo vermaak je je kind (zonder schermen) tijdens het koken
Sluiten