Anne Broekman
Anne Broekman Kids 27 sep 2017

10 x dit denk je als je kind ziek op de bank ligt

Afgelopen weekend (wáárom altijd in het weekend?) was het weer zo ver: de peuterdochter van Famme’s Anne was ziek. Verkouden, koorts, misselijk, de hele mikmak. En terwijl haar aapje onder een dekentje op de bank lag, schoten de volgende dingen door Anne’s hoofd.

1. Arm, klein liefje… Ik zal d’r goed verwennen!

Wil je een appeltje? Tuurlijk, ik ga ‘m meteen schillen. Een ijsje? Haal ik NU uit de vriezer. Op de iPad? Maar natuurlijk! Chips? Hmmm. Neemt ze me nou in de maling?

2. Dat moet ik haar dan straks weer allemaal afleren

Dat wordt janken geblazen, als ze niet meer op haar wenken wordt bediend. De iPad zal ik dan maar even verstoppen, anders breekt de hel los.

3. Even een zetpil erin

Tjonge jonge, ze wordt echt steeds sterker zeg. Wat een worsteling! Maar hij zit er eindelijk in.

4. Shit, ze duwt ‘m eruit

Hup, daar ligt-ie weer in de luier. Nieuwe poging. Yes, gelukt!

5. Wat is ze mooi als ze ziek is

Met die getuite lipjes, lange wimpers en koortsige rode wangetjes is ze echt een plaatje! Is het raar dat ik dit denk? Ik hou dit maar voor mezelf.

6. Wel fijn dat ze nu zo rustig is

Voor het eerst sinds ze kan lopen zit ze langer dan tien minuten rustig op de bank. Gezellig zeg. Ik kruip er even bij.

7. Oh! Ze wil met me knuffelen!

Kan iemand de tijd even stopzetten? Normaal gesproken worden mijn toenaderingspogingen beantwoord met een ferm ‘NEE MAMA!’, en met een beetje pech krijg ik nog een mep in m’n gezicht ook. Heerlijk, dit gekroel.

8. Als ze maar niet gaat overgeven

Kinderkots is net als de volwassen variant het goorste dat er is. Zure, stinkende zooi. Ik kan er écht niet tegen, ik verschoon nog liever honderd poepluiers dan dat ik een ondergespuugd bedje verschoon. Jaiks.

9. Kan ze morgen wel naar de opvang?

Voor de zekerheid maar even wat afspraken verzetten. En zul je altijd zien dat nou net de opa’s en oma’s op vakantie zijn. Dit soort dingen kun je echt niet plannen.

10. En nu maar hopen op een rustig nachtje…

Ze ligt helemaal knock-out, wat lief. Ik leg haar héél voorzichtig in bed. Sssssssst! Verdomme, waarom kraakt die vloer zo?

Maar niemand heeft het zo zwaar als een man die zich niet lekker voelt: Alsof ze op hun sterfbed liggen: 14 hilarische tweets over mannen die ziek zijn

Reageer op artikel:
10 x dit denk je als je kind ziek op de bank ligt
Sluiten