Muriel Oonincx
Muriel Oonincx Kids 1 sep 2014

Kinder is Tinder voor kinderen

Daten. Je kan er niet vroeg genoeg mee beginnen? Aangezien technologie ons hele leven beheerst zijn er nu ook mensen die denken dat een ‘dating’ app voor kinderen de oplossing voor het plannen van een perfecte speelafspraak is.

Laat ik eerlijk zijn. Er valt wat voor te zeggen. Een app waar je al je speelafspraken in kunt plannen. Nu hebben mijn kinderen nog (lang) geen mobiel, maar ik kan er maar wat druk mee zijn om de juiste ‘playdate’ te fixen voor mijn kroost. Zo heeft zoon 1 graag exclusief jongens (meisjes zijn…, ‘neeeeh die willen meisjes dingen, Mam’) die houden van voetbal en Panini kaartjes. Zoon 2 kopieert zoon 1, dus louter jongens dates en zoon 3 hobbelt achter 1 en 2 aan. En zelf maak je eigenlijk ook nauwelijks live meer afspraken. Whatsapp, Datumprikker, sms en mail vullen de agenda’s van elk gezinslid.

Zoek speelafspraak

Met de Kinder app maak je gemakkelijk speelafspraken met bekende en onbekende kinderen. Wait Wat?! Dit is natuurlijk voer voor de minder goed bedoelende ‘mensch’ in de wereld…Ok, maar laten we er voor het gemak even vanuit gaan dat deze app zo ingericht is dat je puur met andere vriendjes kunt afspreken. De kids op de basisschool zouden er grif gebruik van maken. Tik in: zoek playdate op datum x, leeftijd tussen 8-9 jaar oud, alleen meisjes, moet van paarden houden, in bezit van uitgebreide Loom-set. Check! Kinder is je vriend.

Of zoals het jongetje in het filmpje zegt:

‘Ik ben niet op zoek naar een soulmate, maar naar een playdate!’

Bekijk het promotiefilmpje hier:

Wij komen er niet achter of de app daadwerkelijk bestaat. Zou jij je kind een ‘dating’ app voor speelafspraken laten installeren op de mobiel?

Reageer op artikel:
Kinder is Tinder voor kinderen
Sluiten