Ruth Oei-Abraham
Ruth Oei-Abraham Kids 5 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

5x dit zijn de leukste kinderboeken met diversiteit voor peuters en kleuters

Kinderboeken waarin het bange prinsesje wordt gered door de stoere ridder. Of een prentenboek waarin elk karakter blank is. Inmiddels is er gelukkig een breed aanbod van boeken wat beter aansluit bij onze samenleving. Hierbij een selectie van de vijf mooiste, leukste, grappigste en meest indrukwekkende kinderboeken voor kleuters en peuters waarin diversiteit centraal staat.

Kinderboeken over diversiteit

Meisjesboeken waar het thema ballet is en bij jongensboeken komt er überhaupt geen ballerina in voor.

1. Sara Snufje en Sara Snufje en de uitvindwedstrijd, beiden door Pip Jones en Sara Ogilvie

In deze twee prentenboeken draait het om Sara Snufje, die niet een poppenwagen, maar haar gereedschapskist overal mee naar toe sjouwt. Sara is altijd op zoek naar zaken, die ze mooier of beter of specialer kan maken. Voor kinderen vanaf vier jaar.

2. Zaza speelt doktertje door Mylo Freeman

Een prentenboek voor peuters vanaf 24 maanden uit de Zaza-serie, waarin een donkergekleurd kindprinsesje de hoofdrol speelt. In dit boek zorgt Zaza voor haar knuffeldieren die misschien een heel klein beetje ziek zijn.

3. Het Lammetje dat een varken is door Pim Lammers

Een interessant prentenboek over een lammetje dat heerlijk in de modder rolt en roept dat hij een varkentje is. Het boek is geschikt voor kleuters vanaf vier jaar en gaat over transgenders, dat op een humoristische manier een actueel probleem bespreekbaar maakt.

4. De Grote Vijf door Bella Makatini

Dani gaat bij zijn opa logeren. Bij opa hangen mooie schilderijen uit zijn geboorteland. Op één schilderij staan vijf dieren afgebeeld. Elke dag vertelt Dani’s Opa over een van de vijf dieren. Een vrolijk prentenboek met veel gekleurde illustraties, voor kinderen vanaf vier jaar.

5. Tellen en rijmen met de familie Muis door Juliette Rosenkamp

Dit boek met kleurrijke illustraties is exact wat de titel zegt: een telboek over muisjes. Maar mama muis is wit, papa muis is donker en de kleine muisjes zijn grijs. Papa zorgt voor de familie. Hij wast en strijkt en doet de boodschappen. En mama rijdt in een grote vrachtwagen en bezorgt pakjes. Voor kinderen van drie tot vijf jaar.

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
5x dit zijn de leukste kinderboeken met diversiteit voor peuters en kleuters
Sluiten