Maaike van de Graaf
Maaike van de Graaf Kids 30 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Kinderboekenweek 2020 ‘En toen?’ van start: 5 x prachtige boeken

De Kinderboekenweek is vandaag van start gegaan met het thema ‘En toen?’. Boeken over de geschiedenis staan dit jaar centraal en dus zul je in veel verhalen stoere ridders en prachtige jonkvrouwen tegenkomen.

Mocht je je zoon of dochter een boek cadeau willen doen, kijk dan eens naar onderstaand lijstje. We hebben een aantal prachtige boeken uit deze Kinderboekenweek op een rijtje gezet.

Kinderboekenweek 2020 van start

Met alle boeken uit de Kinderboekenweek kunnen kinderen weer even terug in de tijd en dwalen in de geschiedenis. Zo lezen ze in het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar, De diamant van Banjarmasin geschreven door Arenda van Dam, acht verhalen over de geschiedenis en de wereld van vroeger. 

Uiteraard is De diamant van Banjarmasin niet het enige boek dat centraal staat in de Kinderboekenweek. Hieronder delen we ook nog een aantal andere exemplaren. Koop je tijdens de Kinderboekenweek voor €12,50 aan Nederlandstalige kinderboeken dan krijg je het kinderboekenweekgeschenk geschreven door Arend van Dam erbij.

1. Alle hens! – Annemarie Bon

Alle hens! is een prachtig boek voor iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Nederlandse zeevaart. De gerenommeerde kinderboekenauteurs schetsen in zeventien verhalen een beeld van vaderlandse helden als Michiel de Ruyter, Piet Hein, Van Speyk en Karel Doorman.

kinderboekenweek 2020
Bron: Bol.com

2. Nu is later vroeger – Joke van Leeuwen

Waar kun je twee dagen achter elkaar je verjaardag vieren? Weten honden hoe laat het is? Waar is 10 oktober 1582 gebleven? De tijd is iets waarover je je kunt blijven verwonderen. Want wat is tijd precies? In dit boek vertelt Joke van Leeuwen op haar geheel eigen wijze van alles over tijd, in tekst én heel veel beeld.

kinderboekenweek 2020
Bron: Bol.com

3. Alleen beer mocht mee – Vivian den Hollander

Een waargebeurd verhaal voor de lezers van Oorlogsgeheimen. Trudi woont met haar ouders, broer en zussen in Nederlands-Indië. Ze hebben er een heerlijk leven, in een mooi huis met een grote tuin aan zee. Tot op een dag de Tweede Wereldoorlog uitbreekt.

kinderboekenweek 2020
Bron: Bol.com

4. De zee kwam door de brievenbus – Selma Noort

Gevoelig verhaal gebaseerd de Watersnoodramp. Bekroond met een Vlag-en-Wimpel en de Thea Beckmanprijs voor het beste historische jeugdboek. Midden in de nacht maakt mama Liesje en haar zus wakker. Het is ijskoud en het stormt. “Snel, kleed je aan!’ zegt mama. “De zee komt. De dijk is kapot.’

kinderboekenweek 2020
Bron: Bol.com

5. Kasteel in zicht – Ida Schuurman

In Kasteel in zicht! kom je veel te weten over een aantal kastelen in Nederland en Vlaanderen: van Slot Loevestein en Kasteel Hoensbroek tot het Kasteel van Gaasbeek en het Gravensteen.

kinderboekenweek
Bron: Bol.com

Meer lezen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Kinderboekenweek 2020 ‘En toen?’ van start: 5 x prachtige boeken
Sluiten