Redactie
Redactie Kids 23 mrt 2020
Leestijd: 2 minuten

Binnen met de kids: met deze 4 activiteiten vermaken de kinderen (en jij) je zeker

De komende weken zullen we allemaal als gevolg van de pandemie veel meer binnenzitten dan we gewend zijn. Een gek idee, zeker nu het zo zonnig is buiten, maar gezondheid gaat boven alles.

De leukste activiteiten om thuis te doen

En wie zegt dat je je binnen gaat vervelen? Met deze creatieve activiteiten komen de muren zeker niet op je af!

1. Make-over van de kinderkamers

Hebben de kids het al tijden over een nieuwe kamer? Nu hebben de kinderen wat extra tijd voor een heuse make-over? Laat bijvoorbeeld de kinderen van kamer wisselen of geef de meubels een andere plek en misschien wel een ander kleurtje. Een andere leuke activiteit is om de kinderen op een schildersdoek iets te laten maken om in hun nieuwe kamer op te hangen. Wedden dat ze blij zijn met dit eindresultaat?

2. Kussengevecht in de woonkamer

Normaal gesproken mag deze activiteit misschien niet, maar waarom niet een keer een uitzondering maken? Haal oma’s vaas, beeldjes en alle andere breekbare spullen weg. En daarna? Stoeien maar. Stoei in verschillende rondes lekker met elkaar, zo lijkt het net een echte wedstrijd. Wanneer er iemand tot winnaar is uitgeroepen én iedereen moe is, is het de hoogste tijd om lekker op de bank neer te ploffen met een leuke familiefilm.

3. Bouw een tent in de grote slaapkamer

Tover de ouderslaapkamer om tot grote tent met behulp van grote lakens. Hartstikke leuk om deze activiteit een keer in het weekend te doen om vervolgens allemaal in het grote bed te slapen. Zet in de tent een filmpje op, snacks erbij en genieten maar. Het zal met z’n allen in één kamer waarschijnlijk niet de meest comfortabele nacht worden, maar wel een avond om nooit te vergeten.

4. Maak een drie-gangen diner

Zoek in de voorraadkast en de ijskast naar ingrediënten waar je een lekkere drie-gangen maaltijd van kan maken. Verdeel de taken zodat iedereen een gang kan maken. Wanneer je een groot gezin hebt kun je natuurlijk ook meerdere mensen op één gang indelen of gaan voor meer gangen. Waarschijnlijk zijn jullie de hele middag zoet met het maken van het eten. Dek vervolgens de tafel mooi op en laat de gangen presenteren door de chefkok.

Dit artikel is geschreven door Vera Guldemeester

Op zoek naar meer inspiratie voor thuis? Daar maakten we dit handige overzicht voor met de beste binnenactiviteiten voor jou en de kinderen op een rij.

Meer leuke activiteiten om te doen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Binnen met de kids: met deze 4 activiteiten vermaken de kinderen (en jij) je zeker
Sluiten