Renée
Renée Kids 3 mrt 2018

Ha! Dit is waarom kinderen die op hun vader lijken, gezonder zijn

Dat de vader een belangrijke rol speelt in het leven van een kind hoeft niemand je nog uit te leggen. Maar wist je al dat kinderen die op hun vader lijken gezonder zouden zijn? Tenminste, als de ouders uit elkaar zijn. Dat bewijzen wetenschappers van de Michigan State University.

Kinderen die op hun vader lijken zijn gezonder

Volgens The Wall Street Journal hebben de onderzoekers uitgezocht dat kinderen van gescheiden ouders die bij hun moeder wonen gezonder zijn als de kinderen op hun vader lijken. Waarom? Schijnbaar willen vaders vaker tijd met de baby doorbrengen als ze veel gelijkenissen hebben. Dat heeft als gevolg dat het kind gezonder is.

LEES OOK: Deze alleenstaande vader geeft zijn dochter de allermooiste kapsels

Minder ziek

Tijdens het onderzoek werden tussen 1998 en 2000 715 families geanalyseerd. Bij deze families woonden de baby’s bij hun moeder. Als de vader vond dat de baby op hem lijkt, dan zag hij zijn kind gemiddeld tweeënhalve dag per week. Vaders die de gelijkenis niet zien, zagen hun kind minder vaak. Die dagen zorgden in totaal voor minder bezoeken aan de eerste hulp en minder gevallen van ziekte en astma. Deze kinderen waren één jaar na geboorte 10 tot 25 procent gezonder dan de kinderen die hun vader minder zagen.

Belangrijke rol van vaders

Professor Solomon Polachek, één van der wetenschappers, zegt: ‘Vaders zijn belangrijk bij het opvoeden van een kind en dat uit zich in de gezondheid van het kind.’ Een vader die aanwezig was nam meer verantwoordelijkheid en stond (financieel) klaar voor het gezin. Dat droeg ook bij aan gelukkigere, gezondere kinderen.

Romper

Reageer op artikel:
Ha! Dit is waarom kinderen die op hun vader lijken, gezonder zijn
Sluiten