Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Kids 5 jul 2019
Leestijd: 1 minuut

Nieuw onderzoek: Kinderen die helpen in het huishouden zijn later succesvoller

Helpt je kind wel eens mee in het huishouden? Bijvoorbeeld door de vaatwasser uit te ruimen, zijn kamer te stofzuigen of de was op te vrouwen? Houden zo! Je kind heeft dan namelijk een grotere kans op succes in hun latere leven.

Althans, dat stellen experts. Hoe dat precies zit? Dat lees je hier:

Huishouden hoort erbij

Opvoedingsexpert Julie Lythcott-Haims, tevens auteur van ‘How to Raise an Adult’, stelt dat hoe eerder je je kinderen betrekt bij het huishouden (en dus klusjes laat uitvoeren), hoe sneller ze door hebben dat werk deel uitmaakt van het leven. Dat stelt ze niet zomaar, dat is gebaseerd op een langetermijnstudie van Harvard.

Kinderen die geen vervelende klusjes uitvoeren, leggen het namelijk bij iemand anders neer. Ze nemen minder initiatief, en dat is iets wat je in je professionele leven wel nodig hebt. Lythcott-Haims is er dan ook van overtuigd dat kinderen die wél meehelpen in het huishouden, later ook betere werknemers zullen zijn. Ze zullen beter kunnen samenwerken met collega’s, tonen meer empathie en kunnen zelfstandig taken afwerken.

Eerder schreven we ook al waarom het belangrijk is om te zorgen dat je kind eigen keuzes maakt, dat lees je hier. Als je zelfstandigheid belangrijk vindt, kan het handig zijn om bepaalde keuzes en taken aan je kind te geven. Zo geef je je kind al vroeg verantwoordelijkheden en hoef jij niet alles alleen te doen. En tuurlijk, het kost waarschijnlijk eerst meer tijd dan dat het oplevert, maar op den duur pluk je er de vruchten van. En niet alleen jij, je kids ook.

Je kind laten helpen in het huishouden is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Tips nodig? Hier vind je een hele handige hack! 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

HLN

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Nieuw onderzoek: Kinderen die helpen in het huishouden zijn later succesvoller
Sluiten