Renée
Renée Kids 26 apr 2018
Leestijd: 1 minuut

Moeder vindt dé manier waardoor haar kinderen bijna niet meer ruziën

Hartstikke leuk, je kinderen. Maar wanneer ze ruzie maken plak je ze liever achter het behang. Gelukkig is er een moeder die naar voren treedt. Zij heeft een strategie bedacht waardoor haar kinderen bijna niet meer ruziën.

De heldin in kwestie is de Amerikaanse Cheryl Butler. Zij geeft hét advies om de ruzie tussen je kinderen te stoppen. Of nou ja, als we realistisch zijn: minimaliseren. Als iemand weet hoe het moet is zij het wel, aangezien bonje in haar gezin met acht kinderen vast vaak genoeg voorkwam.

Tips om ruzie maken tussen kinderen te stoppen

Cheryl heeft namelijk een paar regels opgesteld om de rust in huis te bewaren.

1. Tijdens een ruzie is pijn doen (slaan, schoppen, knijpen en spugen) niet toegestaan. Anders een week beeldscherm-straf.
2. Je mag elkaar niet uitschelden en helemaal niks zeggen over het uiterlijk van de ander. Doen ze dat wel, dan geldt dezelfde straf als bij bij regel 1.
3. Als iemand ruzie maakt over speelgoed wordt, krijgt het speelgoed een time-out. Er wordt niet mee gespeeld.
4. Wie als eerste aan de beurt wil zijn, gaat als laatste.
5. Wat wordt geleend moet teruggebracht worden. Zo niet, dan mag degene iets pakken uit de kamer van het kind dat het item niet teruggeeft.

Cheryl: ‘Gek genoeg was het voor mijn kinderen moeilijker om de regel te breken zodra ze opgeschreven waren. Sterker nog, nog moeilijker om in discussie te gaan. Het helpt om de vrede in huis te waren.’

Hm, toch maar eens proberen dan…?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Begin je weekend goed met de mooiste verhalen van Famme

Reageer op artikel:
Moeder vindt dé manier waardoor haar kinderen bijna niet meer ruziën
Sluiten