Janne Vogel
Janne Vogel Kids 17 aug 2018

Met deze 4 tips wordt de terugkeer naar school straks een eitje

De zomervakantie is eigenlijk een groot, verwarrend gat in de vaste routine van je kids. De terugkeer naar het echte leven is allesbehalve makkelijk en daarom is iedere tip meer dan welkom.

We verzamelden een aantal geheime trucjes, die ervoor zorgen dat ze straks zo weer gewend zijn. Asjeblieft.

Voer geleidelijk veranderingen door

Kinderen gaan ontzettend goed op een vaste routine en de zomervakantie zorgt voor een hoop chaos in dit keurig opgestelde schema. Door de laatste maand van de vakantie alvast kleine veranderingen door te voeren, valt de terugkeer naar het echte leven je kinderen straks minder zwaar. Niet wachten tot het laatste dagje van de vakantie dus, maar een maand van tevoren de bedtijd van je kids al langzaam terugvoeren, bijvoorbeeld. Breng ze langzaam aan weer in het ritme; ze zullen je dankbaar zijn.

Betrek je kinderen bij het Back to School-proces

We hebben het over onze kinderen, dus waarom zouden we ze niet betrekken bij de planning? Ga samen even zitten en bouw een lunchtrommel-menu voor de eerste volle schoolweek. Zoiets kleins maakt dat ze zin hebben om te rocken en nieuwe dingen te proberen. Laat dat nieuwe schooljaar maar komen!

LEES OOK: 28 dingen om met je dochter te doen voor ze naar de middelbare school gaat

Kom met een plan van aanpak

Ga voor de eerste schooldag even met zijn allen rond de tafel om een plan van aanpak te maken. Hoe gaan je kids het schoolwerk handelen? Spreken jullie een huiswerktijd af, waarin alleen wordt gewerkt aan schoolopdrachten? En in welke omgeving leren je kinderen het best? Door hier van tevoren mee bezig te zijn en dit uit te werken, kom je straks niet voor last-minute moeilijkheden te staan.

Doe het niet alleen

Of je nu de hulp van je partner inschakelt, je oudere kinderen omkoopt met een zakcentje of bij de buren aanklopt; het maakt het allemaal een stuk makkelijker als je weet dat je er niet alleen voor staat. Samen met anderen kun je bijvoorbeeld een carpoolschema maken voor de voetbal, en het is een verademing als het overbuurmeisje eens in de zoveel tijd komt oppassen. Hoe groter je hulpnetwerk, hoe minder druk er op je schouders ligt. Hulp vragen is allesbehalve zwak, je verdient het!

Pure Wow

Reageer op artikel:
Met deze 4 tips wordt de terugkeer naar school straks een eitje
Sluiten