Gina Koninkx
Gina Koninkx Kinderen 28 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

5 x dingen die we weten over kinderen van millennials

Millennials: ze zijn pak ‘m beet geboren tussen 1980 en 2000 en hebben de eeuwwisseling mee gemaakt. De vroegst geborenen (de dertigers) uit deze groep mensen zijn inmiddels misschien zelf al ouder. Maar wat weten we eigenlijk over kinderen van millennials? Nou, best een boel.

Kinderen van millennials: dit weten we over ze

Hoe millennials denken over bepaalde dingen, is enorm van invloed op het gedrag van de generatie onder hen. Kinderen van millennials groeien op in een tijdperk waarin we steeds meer digitaal zullen gaan en 24/7 ‘aan’ staan. Dit is wat we over onze kids kunnen zeggen.

1. Zij zijn de toekomst

Letterlijk. Kinderen van millennials zijn de toekomst. En om heel veel redenen is het belangrijk dat zij het beter gaan doen dan wij. We mogen wel stellen dat de wereld (soms) letterlijk in de fik staat en dat er enorm veel zal moeten veranderen, willen we de aarde te vriend houden. We hopen maar dit in deze generatie voldoende knappe koppen zitten die met mooie oplossingen gaan komen.

2. Ze groeien op in een digitale wereld

Vind jij nu al dat je veel online bent? Wacht maar tot onze kids in de twintig zijn. Die zullen 24/7 (maar dan ook echt) gaan leven. Je kunt het je nu misschien nog niet inbeelden, maar over x aantal jaar vragen onze kinderen zich af waarom wij een iPhone zoals we die nu kennen gebruiken. Tegen de tijd dat zij toe zijn aan een telefoon zal er al behoorlijk wat aan veranderd zijn.

3. Ze gaan bijzondere dingen meemaken

Er gaan nog een hele boel grote veranderingen aankomen, vooral op technologisch vlak. Zoals millennials de komst van het internet hebben meegemaakt, gaat ook deze generatie behoorlijk wat dingen meemaken. Elektrisch rijden bijvoorbeeld, zal over een aantal jaren niet meer weg te denken zijn. Dan komen wij ook niet meer weg met onze Diesel-autootjes.

4. Kinderen van millennials zijn sociale wezens

Omdat we altijd met elkaar in verbinding staan door online te zijn, zullen onze kids daar gewend aan raken. Hoewel contacten ook digitaal onderhouden worden, zijn het wel heel sociale wezens die gewend zijn met elkaar te leven.

5. Zij zijn één met de natuur

Eerlijk, ze moeten wel. Als het zo doorgaat met de aarde (en tja, dat doen wij toch echt zelf) is er straks niet veel meer van over. Kinderen van millennials zullen de handen ineen moeten slaan om ervoor te zorgen dat de natuur wordt gered. En laten we daarom de aarde ook een beetje netjes achterlaten voor hen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Babyology

Iedere zaterdag het beste van Famme in je mailbox 🙆🏻‍♀️

Een goed begin van je weekend met de mooiste verhalen van Famme